PRIVEDENO 14 OSOBA ZBOG SKANDALA U BOROVU NA PRAVOSLAVNI USKRS!

Autor: Republika

Svet

03.05.2021

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vukovarska policijska privela je 14 osoba zbog jučerašnjeg incidenta u Borovom Selu kod Vukovara, gde je grupa navijača pozivala na ubistva i pevala "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

RepublikaFoto: printskrin/facebook

Iz PU vukovarsko-sremske danas su objavili kako su sve osobe iz grupe koje su skandirale antisrpske parole privedene ili se privode u službene prostorije te da je toku kriminalističko istraživanje, prenosi "Jutarnji list".

- Vezano uz narušavanje javnog reda i mira juče u Borovu, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske tokom jučerašnjeg dana priveli su u službene prostorije 14 osoba s područja Vukovarsko-sremske županije, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kazneno delo javnog podsticanja na nasilje i mržnju opisano u članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona, skandirajući neprimereni sadržaj - stoji u objavi policije.

- Svi osumnjičeni će danas tokom dana biti predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-sremske, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu, poručili su iz policije i dodali kako se u saradnji s drugim policijskim upravama kriminalističko istraživanje sprovodi nad još nekoliko osoba s područja drugih županija - objavila je policija.

Incident u Borovo Selu dogodio se na godišnjicu ubistva 12 hrvatskih policajaca u tom mestu pre 30 godina, što je jedan od događaja koji su pokrenuli Domovinski rat, ali i na pravoslavni Uskrs. Video su snimili građani, a objavila ga je Opština Borovo na svojim Facebook stranicama.

Incident su osudili vukovarski HDZ i SDP, SDSS, Zajedničko veće općina i županijsko Veće srpske nacionalne manjine, Vlada, predsednik RH Zoran Milanović, Srpsko narodno veće i drugi...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading