(FOTO) POLICIJA SPREČILA JEZIV ZLOČIN: Slovenac planirao da pobije vršnjake jer su mu se rugali!

Autor: Republika

Svet

29.04.2021

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvadesetogodišnjak iz okoline Kranja pritvoren je pod sumnjom da je iz osvete planirao napad oružjem koje je naručio iz SAD-a preko "dark neta", a trebalo mu je na njegovu adresu doći u paketu skrivenom u mikrotalasnoj peći, potvrdila je slovenačka policija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Policija je u saopštenju za javnost navela da je u tom slučaju, saradnjom slovenskih i američkih bezbednosnih organa, sprečena realizacija "planiranih ubistava oružjem", ne otkrivajući detalje.


Oružje je u SAD-u zaplenila Američka služba za državnu bezbednost, čime je sprečen potencijalni streljački pohod u Sloveniji, potvrdila je juče popodne na telekonferenciji za novinare Policijska uprava Kranj.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog, policija je navela da se radi o osobi koja do sada nije bila ni u kaznenom ni prekršajnom postupku. Zbog interesa daljnje istrage nije želela da potvrdi ni navode medija da se radi o punoletnoj osobi iz okoline Kranja, srednjoškolcu s problemima u školi, nakon špekulacija u medijima da je ta osoba pripremala "streljački pohod" sličan onima koji se često događaju u SAD-u. Za sada nema indicija da je u navodnom planiranju oružanog napada sudelovalo više osoba.

Američka služba za državnu bezbednost otkrila je u paketu koji je bio upućen u Sloveniju pištolj Glok te automatsko ofenzivno oružje Remington s pripadajućim vrstama streljiva te o tome obavestila slovenačke organe bezbednosti, koji su zatim reagovali. Sve se odvijalo u aprilu ove godine, navedeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Kranj.

Planirao pokolj vršnjaka jer su mu se rugali.

Prema pisanju slovenačkih medija, osumnjičeni je planirao pokolj u više javnih ustanova.

Imao je tačan popis lokacija i imena osoba koje je hteo da ubije. Motiv je, kako pišu slovenački mediji, bila osveta. Planirao je da ubije više kolega s kojima je išao u osnovnu školu, kao i više radnika škole jer su mu se rugali i ismejavali ga. Svi s liste su sad pod policijskom zaštitom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading