(FOTO) NE, OVO NIJE MONTAŽA, NITI JE SIBIR, SNEG USRED APRILA PROGUTAO CRNU GORU! Nestvarni prizori iz susedstva

Autor: Republika

Svet

21.04.2021

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini delovi Crne Gore izgledaju kao da su snimci nastali usred zime, međutim, putari i sada, usled ledenog talasa koji je zahvatio čitav region, imaju pune ruke posla sa snegom čija visina dostiže i do pet metara.

RepublikaFoto: Promo
Ilustracija 

Nestvarne scene iz Crne Gore obišle su region nakon što su pojedina područja te susedne zemlje bukvalno zatrpana snegom usred aprila. 

Putari pokušavaju da na nekim deonicima, najviše oko planine Durmitor, makar malo raščiste kako bi došli do kuća lokalnog stanovništva, ali im rad otežava novi sneg koji ne prestaje da pada. 

 

 

Kako su ispričali, put ka Maloj Crnoj Gori je gotovo svake godine neprohodan u periodu od novembra do kraja aprila, međutim, ne pamti se da su snežni nanosi na proleće bili ovako visoki.

Nesvakidašnje kadrove čišćenja puta, sa nametima visokim i preko četiri metra, objavili su lokalci i njihovi prijatelji na društvenim mrežama Tviter i Instagram.

 

 

Naročito su zanimljivi prizori sa prevoja Štuoc, gde su nanosi snega mnogo viši od vozila za čišćenje snega.

 

 

Takođe, interesantno je da i pored izolovanosti, na Maloj Crnoj Gori, selu u Opštini Žabljak, po poslednjem popisu iz 2011, ima 110 stanovnika.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading