SRAMAN NAPAD RASPOPA MIRAŠA: SPC bodrila zločince da nasrću na sve ljudsko u Srebrenici

Autor:

Svet

19.04.2021

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samozvani mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić rekao je da je najavljeno potpisivanje Temeljnog ugovora Vlade Crne Gore sa SPC "zlokobna ideja koja nagoveštava propast zemlje”. U skandaloznoj izjavi on je pozvao je sve verujuće ljude i sve građane da se, kako kaže, "odupru tom zlu"!

RepublikaFoto: youtube.com/ Atlas TV Montenegro
Miraš Dedeić

On se tu nije zaustavio, već je rekao da aktuelna vlada “nastavlja tradiciju dinastije Karađorđevića koja je 1918. godine zatirala i Crnu Goru i crnogorsko ime, srušila Njegoševu kapelu na Lovćenu i, ukinula Crnogorsku crkvu”.

Odriče joj pravo da bude domicilna crkva i progoni i nju i njeno sveštenstvo. Najavljuje potpisivanje Temeljnoga ugovora sa beogradskom Svetosavskom crkvom koja je u Bosni raspirivala međuversku i međunacionalnu mržnju i bodrila zločince da nasrću na sve ljudsko. Bila je i direktni saučesnik u srebrničkom zločinu. Njoj, koja je u Crnu Goru došla na srpskim bajonetima 1918. godine, namerava da prepusti sve crkve i manastire naših predaka da u njima raspiruje mržnju na Crnogorce i sve druge i drugačije u Crnoj Gori – rekao je Miraš u sumanutoj izjavi za medije.

To je, kako navodi, “zlokobna ideja koja nagoveštava propast zemlje, po ceni koju će utvrđivati istoričari u budućnosti”.

Pozivam verujuće ljude i sve građane da se odupremo tom zlu, pre nego nas zlo zadesi – rekao je on.

Miraš je rekao i da se “negiranjem istorijske činjenice da se u Srebrenici dogodio genocid dovodi u pitanje osnovna ljudska osobina – ljudskost”.

Mi smo pohodili Srebrnicu 1995. godine da se poklonimo senima nevinih žrtava, i pohodićemo dok smo živi. Ona je živi spomenik nevino stradalim mučenicima, koji prenosi poruku da je zlo među nama, i da ne smemo dozvoliti novu Srebrnicu. Svaki onaj koji poriče taj zločin je zločinac, pa ma ko on bio – građanin, ministar, predsednik Vlade, vladika ili patrijarh – tvrdi raspop Miraš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading