MILOVI HULIGANI ĐACIMA PSOVALI SRPSKU MAJKU: Desetak komita upalo u Bogosloviju na Cetinju!

Autor:

Svet

16.04.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko dva ujutru provalili u zgradu u kojoj žive i školuju se budući sveštenici SPC!

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Foto: Ilustracija

Milove komite prvo su pevale Tompsonove pesme, a onda su s reči prešle na dela. Lažne patriote očigledno su ozbiljno shvatile poruku svog šefa Đukanovića da je sve dozvoljeno i munjevito su krenule u akciju upadom u Bogosloviju na Cetinju. A gde bi drugde bezbožnici udarili?

S protestnih okupljanja na kojima su, podsetimo, napali ćerku premijera Zdravka Krivokapića i prebili dvojicu vojnika poručivali su da će "naša ruka svuda stići izdajnike Crne Gore". Onda su u četvrtak u dva ujutru njih 10-15, umesto "srpskih dobrovoljaca, bande i četnika", došli da progone i prete dečacima opredeljenim da život posvete širenju Hristove reči.

ĆUTE KAO ZALIVENI

RepublikaFoto: facebook.com/Hercegovac - Hercegovac
Gojko Perović

- Grupa huligana koja je upala u zgradu Bogoslovije vređala je đake na nacionalnoj i verskoj osnovi. Psovali su, pretili, lomili školski inventar i uzvikivali da će ponovo doći narednih noći - istakao je otac Gojko Perović, rektor Bogoslovije koja nosi ime Svetog Petra Cetinjskog.

Mada je informacija o nasilju bila vest dana, malo ko je od najviših zvaničnika reagovao i uzeo u zaštitu učenike i nastavni kadar Bogoslovije. Osim ministra policije, nisu se oglašavali nosioci najviših funkcija, a ponajmanje Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, da bar protokolarno osudi vandale, makar svi znali da on stoji iza njihovih protesta, koji su trajali nekoliko dana.

Kako je istakao Perović, huligani su oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili ih. Nakon toga su se udaljili u pravcu hotela "Grand" i centra Cetinja.

- Dežurni profesor nije odmah pozvao policiju, što je verovatno njegov propust, ali s obzirom na to koje su bile okolnosti, može biti razumljivo da je čekao da sve prođe, verujući da će se završiti bez težih posledica - naveo je Perović.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da ministarstvo čini sve da spreči eventualne buduće napade na učenike, nastavni kadar i imovinu Bogoslovije.

POLICIJSKA ZAŠTITA

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

U međuvremenu, pojavili su se mnogobrojni dokazi koji potvrđuju ono što je Srpski telegraf objavio pre nekoliko dana, da Milo Đukanović sa saradnicima iz Agencije za nacionalnu bezbednost i policije koji su mu ostali verni ima razrađen scenario koji podrazumeva izazivanje nereda i incidenata, pa i prolivanje krvi ako se proceni da je to neophodno. Upravo iz tog razloga, kako je u petak saopšteno, četvoro crnogorskih ministara nalazi se pod policijskom zaštitom.

- Pod policijskom zaštitom su ministri pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, spoljnih poslova Đorđe Radulović i ministarka prosvete Vesna Bratić. Vlada je novom uredbom omogućila da svi ministri dobiju 24-časovnu policijsku zaštitu, što ranije nije bio slučaj - saopštila je Uprava policije.

Uskoro, kako saznajemo, ovaj spisak biće proširen i zaštitu će imati i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, koja je prijavila da je dobila pretnje.

Leposavić: Neću podneti ostavku

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Leposavić

Ministar pravde Vladimir Leposavić, čije je razrešenje predložio premijer Zdravko Krivokapić zbog navodno sporne izjave o Srebrenici, poručio je da neće podneti ostavku jer je njegov zadatak pomirenje i poboljšanje međuetničkih odnosa. Dodao je da to nije pitanje njegove tvrdoglavosti, nego da je reč o vrednostima za koje se bori.

Leposavić smatra da je pitanje o Srebrenici koje mu je upućeno u crnogorskom parlamentu bilo zlonamerno, ali ističe da je pokušao da na njega odgovori u najboljoj nameri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading