ČUDO NA SVETOG NIKOLU: Žani je beba umirala na rukama, a onda se desilo nešto FENOMENALNO!

Autor:

Svet

15.04.2021

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko godina javnost je dirnula ispovest jedne Hrvatice, čiji je sin na Svetog Nikolu pravim čudom ostao živ. Naime, Žana Brković iz Dubrovnika se 2015. godine suočila sa iznenadnom bolešću svoje tada tromesečne bebe.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Na Svetog Nikolu u 16.30 sati podojila sam ga i otišla u kuhinju da napravim dohranu. Čula sam čudan zvuk, kao blagi kašalj, i dojurila u sobu. On se gušio. Počela sam da ga lupkam po leđima, stavila ga preko kolena, a on je počeo da prevrće očima. Davala sam mu veštačko disanje usta na usta i opet ništa, ni pulsa. Zgrabila sam ga i bosa i u pidžami izjurila na ulicu i zaustavila prvo vozilo koje je naišlo – ispričala je zabrinuta majka tada, navodi Objektiv.

U automobilu je bio bračni par, a saputnica Gracijela je odmah je uzela bebu u ruke i pokušavala da ga povrati u život, istovremeno tešeći i Žanu.

Prema stepenu ukočenosti i zenicama bio je bez kiseonika deset minuta, a meni je to trajalo kao godina – istakla je potreseno ova samohrana majka i tom prilikom rekla da i dalje ne može da veruje da je uspela da ostane pribrana u trenucima iz pakla.

Kad je helikopter stigao, nisu mi dali da idem s njima. Ujutru sam uzela uput da budem na odeljenju s njim kao majka dojilja. Svakih 10 minuta zvala sam dr Žitko, koja ga je primila, da proverim da li je živ – priseća se ona.

Stala sam kraj inkubatora i šaputala mu, a on je počeo da mrda. Onda su mu lekari pojačali dozu da se tri dana ne budi iz kome. Rekli su mi da budem spremna na posledice, ali kako se čini, sve je u redu. Smeje se, hvata igračkice, normalno reaguje i komunicira. On je moj mali heroj – rekla je ova hrabra samohrana majka, koja je sa sinčićem provela duge dve nedelje u bolnici.

Međutim, strah i briga za svoje dete trajali su i nakon otpusta iz bolnice, ali ova jaka žena nije odustala:

Naći ću način da savladam sve svoje strahove – rekla je Žana tada i zahvalila se svim ljudima koji su joj ponudili pomoć u najtežem trenutku u životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading