ODBIJEN ZAHTEV TAJKUNOVOG SINA: Odugovlače suđenje za smrt policajke!

Autor:

Svet

09.04.2021

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odbilo je zahtev za izuzeće tužioca u postupku protiv Marka S.(18) sina novosadskog biznismena i trgovaca investicionim zlatom, koji je na pragu ponoletstva, na otvorenom moru kod Budve, 11. jula prošle godine jahtom pokosio barku na kojoj je bila policijska službenica Maja Šljivančanin sa verenikom, a koja je stradala na licu mesta dok je njen verenik zadobio lakše povrede.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Na ponovljenom suđenju pred Osnovnim sudom u Kotoru advokati  Marka S. tražili su izuzeće postupajućeg tužioca u  Srđe Jovanovića, ali je rukovodilac tužilaštva njihov zahtev odbio ocenivši da Jovanović ničim nije pokazao da neprofesionalno postupa, te da nije pristrasan ni prema kome, što je odbrana okrivljenog dovela u pitanje - rekao je za Republiku izvor blizak crnogorskim pravosudnim organima. 

Postupak odbrane otac stradale policajke dugogodišnji bivši gradonačelnik Žabljaka Isailo Šljivančanin okarakterisao je kao pokušaj odugovlačenja postupka, uz nameru da Marka S. prikažu kao žrtvu.

- Mi smo prvi tražili izuzeće tužioca jer nama čini na štetu, ali je taj zahtev odbijen. Oni su tražili njegovo izuzeće samo da bi odugovlačili postupak i time pokušavaju da u javnosti stvore drugačiju sliku, a sud im je uglavnom sve prihvatio - rekao je Šljivančanin uz opasku da čine sve pozivajući verenika stradale Maje na odgovornost i navodno nesavesno upravljanje barkom. 

- Pokušavaju da deo krivice prebace na oštećenog Stanisića kako bi umanjili krivicu Savića - istakao je otac poginule policajke. 

Inače, Marko S. je na prošlo ročište došao u pratnji oca Milorada i dvojicom advokata, dok je ispred oštećene porodice Šljivančanin postupku prisustvovao brat stradale Maje i njen verenik Vladimir Stanišić profesor policijske akademije sa dva punomoćnika. Pored predstavnika OJT Kotor suđenjima Marku S. prisustvuje i socijalnui radnik, što zakon podrazumeva.

Podsetimo, prvo suđenje u ovom slučaju je okončano sramnom presudom po kojoj je u vreme nesreće maloletni Marko S. osuđen na samo 120 sati društveno-korisnog rada i pojačan nadzor socijalne službe. Zbog uzbune javnog mnjenja i žalbi stranaka u postupku presuda je oborena i suđenje je krajem prošle godine počerlo ispočetka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading