(VIDEO) MILOVA RAZULARENA BANDA NAPALA ĆERKU ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA! Haos u Podgorici, POLICIJA ZASUTA JAJIMA, dve osobe povređene

Autor: Republika

Svet

08.04.2021

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledbenici crnogorskog predsednika Mila Đukanovića izazvali su nerede u glavnom gradu Podgorici i napali vladin automobil u kom se nalazila ćerka premijera Zdravka Krivokapića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/E. Tahirović, R. Prelić
Haos u Podgorici izazvale su Milove komite, samozvani patriotski savez  

Pripadnici samozvanog crnogorskog patriotskog saveza komita, vernog crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću, izazvali su pravi haos u srcu Podgorice, ali i u drugim mestima širom zemlje, tokom kog su napadali policiju, ali i ćerku premijera Zdravka Krivokapića koja se nalazila u službenom vozilu vlade Crne Gore.      

Tu vest objavio je na Tviteru lično Krivokapić, koji je zapretio da Đukanoviću nikad neće oprostiti njen strah i suze. 

- Danas je napadnuto službeno vozilo u kojem se nalazila moja ćerka, inače štićena ličnost. Kao otac, neću vam zaboraviti njene suze i strah. Kao premijer, neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje! U zemlji će vladati red i zakon na koje niste navikli. Uskoro ćete to da vidite - poručio je Krivokapić na Tviteru nakon što se regionom proširila vest o novim neredima u Podgorici u organizaciji komita, koji su na ulice glavnog grada, ali i drugih manjih mesta širom zemlje, ustali protiv izmena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i Zakona o registru prebivališta i boravišta.

 

Izgrednici su policiju zasipali jajima u Podgorici, a na vozilo u kom je bila Krivokapićeva ćerka nasrnula je grupa demonstranata na magistralnom delu puta između Nikšića i Podgorice nakon što su krenuli u glavni grad na protest. 

Oni su najpre blokirali vozilo ne dajući mu da nastavi dalje, a zatim udarili u haubu i ljuljali vozilo. Dvojica izgrednika su u jednom trenutku sela na njegovu haubu nakon čega je automobil pokrenut, pa su demonstranti oboreni na asfalt. Obojica su povređeni u tom incidentu koji, kako je ubrzo javljeno, policija istražuje.     

 

Neposredno pre tvita o ćerki, Krivokapić je pozvao Mila Đukanovića da pozove svoje sledbenike da se sklone sa ulica i prestanu da destabilizuju zemlju. 

- Pozivam predsednika Đukanovića da ne destabilizuje državu i da narod koji je izveo na ulice pozove da se vrati kućama. Neredi koje produkuje neće zaustaviti ruku pravde i pravnu državu! I tužilački zakoni i odluka o izmeni kriterijuma za sticanje državljanstva biće usvojeni u interesu države Crne Gore i njenih građana i to nikakvi skupovi u organizaciji DPS neće zaustaviti - napisao je on na Tviteru i u narednom komentaru pozvao građane na razum i da ne nasedaju na provokacije onih koji su spremni da ih žrtvuju radi odbrane svog kapitala.

Inače, policija je demonstrante pozvala da se raziđu, a mnoge iz drugih mesta je sprečila da dođu do Podgorice, budući da je u sklopu epidemioloških mera u Crnoj Gori zabranjen međugradski saobraćaj. 

Komite su se oglušile o sve pozive.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading