PLENKOVIĆ O SMRTI DVOGODIŠNJE DEVOJČICE: Fokusirati se na individualnu odgovornost

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.04.2021

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas da slučaj smrti dvoipogodišnje devojčice iz Nove Gradiške, koja je podlegla od povreda zadobijenih od majke, može biti podsticaj za promenu zakonskog okvira, ali se, kazao je, treba fokusirati na individualnu odgovornost svih koji su u slučaj bili uključeni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrej Plenković

- Mislim da smo brzo reagovali. Objektivna odgovornost vlade postoji za sve što se zbiva, ali odgovornost ministra se ne može povezati s greškama pojedinih ljudi. Sigurnost dece je najbitnija - rekao je Plenković uoči sastanka Predsedništva HDZ.

Plenković smatra da je normalno da deca rastu i razvijaju se pored roditelja, ali je dodao da, nažalost, atmosfera u svim porodicama nije dobra i pozitivna.


- Postoje disfunkcioionalne porodice sa problemima, onda je interes deteta važniji. To znači da dete ne treba forsirati da bude u biološkoj porodici, ako se tamo mogu dogoditi tragedije poput ove - rekao je premijer.

Dodao je da čim se dokaže da su deca u opasnosti, treba ih izdvajati iz okoline u kojo ne bi smeli da budu.

- Nažalost, uvek postoje grozne stvari koje se događaju, uvek neki ljudi čine zlo. Mi kao država možemo učiniti sve da takve situacije svedemo na što manji broj. Nastojaćemo da sistem funkcionira bolje - naveo je Plenković, prenelis u hrvatski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading