(FOTO, VIDEO) U HRVATSKU STIGLO ZAHLAĐENJE: Širom zemlje pada sneg koji je izazvao haos u saobraćaju! Izdato NARANDŽASTO upozorenje

Autor: Republika

Svet

06.04.2021

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatsku je danas stiglo najavljeno zahlađenje donevši sneg Zagrebu, ali i u ostalim krajevima zemlje. Na Jadranu pada kiša, susnežica i sneg na severu, a u Dalmaciji očekuju buru, a neke trajektne linije su u prekidu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Zbog snega i kiše koji padaju, u Hrvatskoj je od jutros registrovano više saobraćajnih nesreća pa nadležni pozivaju na oprez.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su narandžasto upozorenje za područje gospićke, riječke, splitske regije, srednje i južne Dalmacije, dok je za područje Kvarnera i Kvarnerića, zapadne obale Istre i severne Dalmacije izdato crveno upozorenje.

Jak jugo, u okretanju na olujnu buru sa udarima vetra od 140 kilometara na čas očekuje se na području Istre, riječke i splitske regije, Dalmacije.

Očekuje se da će od podneva hladan talas stići i u Srbiju. U nižim predelima padaće kiša, a na planinama je moguć i sneg koji će krajem dana biti moguć i u nižim krajevima zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading