Dodik: Eksperiment koji su stranci zajedno sa Bošnjacima sprovodili u BiH je apsolutni neuspeh

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.04.2021

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ponovio je danas da Bosna i Hercegovina nema nikakvog smisla i da je u njoj sve nakaradno, osim Republike Srpske i njenog puta ka samostalnosti.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milorad Dodik

Kako prenosi RTRS, on je u Banjaluci rekao da je miran razlaz i dobra saradnja suseda po svim elementima jedini racionalan koncept za civilizovane narode koji su prošli tešku istoriju.

- Niko nema nameru da ovde diže bilo kakve kineske zidove ili slično, ali ima nameru da Srpskoj omogući da koristi svoja prava stečena Dejtonskim mirovnim sporazumom, koja je ovaj narod izvojevao u svojoj slobodi i da stradanje više od 700 policajaca i drugih 29.000 stradalih za slobodu Republike nije besmisleno - rekao je Dodik.

On je naveo da BiH ne daje nikakvu nadu nikome, pa ni Bošnjacima, koji imaju zabludu i iluziju da mogu da nateraju i majorizuju Hrvate, da ih u dovoljnoj meri učine manjinom i isteraju iz BiH.

- To je sledeći scenario i za nas Srbe ukoliko ne bude RS. Ta ideja je retrogradna i ne može da bude u funkciji budućnosti, nego samo u funkciji neuspeha - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da, s druge strane, Hrvati, koji pokazuju potpuno nezadovoljstvo svojim statusom, s pravom traže svoj položaj.

Dodik smatra da apsolutno nije uspeo eksperiment koji su u BiH sprovodili stranci zajedno s Bošnjacima, kao i da je RS devastirana kriminalnim radnjama visokih predstavnika i političkom podrškom SAD i Zapada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading