MILOVI SLEDBENICI VEĆE USTAŠE OD USTAŠA! Komite zakazale protest na dan kad je formirana NDH

Autor: Republika

Svet

03.04.2021

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalistički crnogorski pokret, komite, blizak Milu Đukanoviću pozvao je sledbenike na protest protiv Zdravka Krivokapića jer je ministar u njegovoj vladi, Vladimir Leposavić, rekao kako se genocid u Srebrenici nije dogodio. Okupljanje je zakazano za 10. april, na dan kad je formirana ustaška tvorevina NDH.

RepublikaFoto: E-Stock/Tanjug/E. Tahirović
Milove komite poznate su po izazivanju haosa u Crnoj Gori 

Organizacija crnogorskih nacionalista komita, bliskih predsedniku Milu Đukanoviću, zakazala je masovni antivladin protest baš za 10. april, dan kada je u vreme Drugog svetskog rata formirana zločinačka ustaška tvorevina Nezavisna država Hrvatska (NDH)

U saopštenju u kom su pretili premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću da će snositi teške posledice ukoliko ne smeni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegove izjave da u Srebrenici nije bilo genocida, koristili su još i Hitlerovski poklič. 

- Jedan život. Jedan grb. Jedan dom. Jedna zastava. Jedna himna - naveli su oni u opisu video-snimka kojim najavljuju svoje aktivnosti na ulici, a što neodoljivo podseća na parolu: "Ein Volk, ein Reich, ein Führer" (prim. aut. jedan narod, jedno carstvo, jedan vođa) iz vremena nacističke Nemačke.  

Međutim, najveća ironija je u tome što oni sebe predstavljaju kao antifašistički pokret, a u najnovijem nastupu su čak ministra Leposavića optužili za "fašisoidne izjave o Srebrenici". 

- Mi nemamo obavezu prema bilo kome osim prema Crnoj Gori i našim potomcima. Dok ne padne izdajnička Vlada Leposavića, Bratićke i Bojanića kuća nas gledati neće. Probudila se Crna Gora. Stiglo je crnogorsko proleće - navedeno je u pozivu komita na protest. 

Inače, tvorcem crnogorskih komita smatra se Sekula Drljević, kontroverzni crnogorski pravnik i fašistički političar. Smatran je neslužbenim čelnikom Crnogorske stranke, a između dva svetska rata je bio jedan od najpoznatijih kritičara jugoslovenskog unitarizma. Kada je Italija kapitulirala u Drugom svetskom ratu on je pobegao u Zemun, tada terirotiju NDH pod kontrolom nacističke Nemačke, u kojoj je radio za ustaški list Graničar i veličao uspon nacista u Evropi.

Ubijen je u logoru u Nemačkoj 1945, a poznat je i kao autor pesme "Oj, svijetla majka zoro".  

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dukljanin

03.04.2021 20:31

Sad su Crnogorci negativni.A dok su takozvani rukoljubi i litijasi pravili haos po Crnoj Gori to je u redu.Sovinistima koji su trenutno na vlasti poručujem...Crna Gora je građanska država proevropski orijentisana a vi strani plaćenici ako mislite da od nase Crne Gore pravite porciju i leglo šovinizma prevarili ste se.Mnogo je vise normalnih i čestiti Crnogoraca od vas plaćenika.Necemo vam dozvoliti da rešite nas ugled u svijetu zarad šake para vaših mentora iz vama...