SLOVENIJA U BLOKADI! Vlada podržala predlog o 11-dnevnom POTPUNOM ZATVARANJU

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.03.2021

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenačka vlada je danas podržala predlog savetodavnog tima za kovid-19 da se od 1. aprila uvede jedanaestodnevno potpuno zatvaranje u pokušaju da se pomogne bolnicama da se izbore sa očekivanim prilivom pacijenata sa kovid-19 nakon povećanja stope zaražavanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janez Janša

- Suspenzija javnog života biće kratka. Mapa puta za ublažavanje ograničenja ponovo će početi da se primenjuje 12. aprila - rekao je premijer Janez Janša, prenela je STA.

On je rekao da će uspeh mera zavisiti od njihovog doslednog sprovođenja i da u tom slučaju neće biti potrebne dodatne mere.

Neesencijalne prodavnice i službe biće zatvorene, a učenici će učiti na daljinu.

U vrtićima i u osnovnim školama u prva tri razreda za decu čiji se roditelji bave esencijalnim zanimanjima biće obezbeđena briga.

Tokom zaključavanja, javni prevoz će raditi po redu vožnje za nedelju i praznike, a većina zaposlenih će raditi od kuće ili uzeti slobodne dane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading