Krivokapić ponudio potpredsednička mesta Mandiću i Kneževiću: Medojević odbio da se sastane

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

23.03.2021

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Zdravko Krivokapić ponudio je liderima koalicije ZBCG Milanu Kneževiću, Andriji Mandiću i Vladimiru Jokoviću potpredsednička mesta u vladi, piše danas podgorička Pobjeda i dodaje da je mala verovatnoća da će se to dogoditi.

RepublikaFoto: youtube.com/AlJazeeraBalkans
Zdravko Krivokapić

Pozivajući se na svoja saznanja, Pobjeda piše da treba imati u vidu razlike lidera DF-a i vlade u pogoledu tužilačkih zakona, koje su, navodi, produbljene nakon negativnog nalaza Venecijanske komisije.

Krivokapić je u subotu razgovarao sa liderima DF-a Andrijom Mandićem, Milanom Keževićem i liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, dok je, kažu, predsednik PzP Nebojša Medojević odbio da se sastane sa premijerom.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokret za Promjene
Nebojša Medojević

Knežević je, podseća se, odbio ponudu da bude kandidat za potpredsednika vlade, uz obrazloženje da smatra da nije suština u personalnim rešenjima, već u uključivanju parlamentarne većine u izvršnu vlast na što eksplicitniji način kako bi rešili parlamentarnu krizu.


I Mandić je, navodi list, potvrdio da je Krivokapić na sastanku pominjao mogućnost da se prošire mesta potpredsednika u vladi, ali da je on tu priču zaustavio konstatacijom da o tome treba da odlučuje parlamentarna većina.

Mandić i Knežević, ali i Medojević su izjavili ranije da neće podržati ni jedan zakonski predlog vlade dok ne budu usvojeni tužilački zakoni.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mandić i Knežević

Pozivajući se na više izvora, Pobjeda piše da je Krivokapićeva ponuda motivisana efikasnijom saradnjom vlade i parlamenta, odnosno željom premijera da zakonski predlozi vlade budu usvajani znatno brže u parlamentu.

Crnogorska vlada sada ima jednog potpredsednika i to je Dritan Abazović, zadužen za koordinaciju bezbednosnih tela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading