GURNULI ŽENU POD TRAMVAJ JER SU MISLILI DA JE TRANSVESTIT! Nisu čak ni pritvoreni!

Autor: Republika

Svet

22.03.2021

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je rešila slučaj napada na ženu u Zagrebu koji se dogodio krajem februara.

RepublikaFoto: printskrin

Podsetimo, policija je objavila da traži dvojicu mladića, 19-godišnjaka i 20-godišnjaka, koji su gurnuli ženu pod tramvaj. Tramvaj ju je vukao tri metra i zadobila je povrede.

Opštinsko državno odvetništvo u Zagrebu objavilo je da su napadači pronađeni te da se radilo o homofobnom napadu. Napadači su, naime, videli ženu koja je bila u društvu svog partnera i pomislili su da je ona muškarac i da se radi o istopolnom paru.

Mislili su da se radi o gej paru

- Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika 28. februara 2021. oko 14:10 sati na stajalištu tramvaja na Trgu kralja Petra Krešimira IV., zajedno i po dogovoru, iz netrpeljivosti prema ljudima druge polne orijentacije, smatrajući da se radi o dvojici muškarca, prvo verbalno, a potom i fizički napali muškarca i ženu koji su bili zajedno. Osnovano se sumnja da su im okrivljenici prvo vikali pogrdne reči, a potom su, pristajući da teško telesno ozlede ženu, fizički ju napali odgurnuvši ju prema tramvajskim šinama u vreme kada je nailazio tramvaj. Oštećena žena je telom udarila u tramvaj i pala između tramvaja i šina, nakon čega ju je tramvaj vukao po tlu te je pritom zadobila više telesnih povreda - objavilo je ODO.

Odbijen zahtjev za istražnim zatvorom

- Opšinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 20. marta 2021. podnelo istražnom sudiji Županijskog suda u Zagrebu predlog za određivanjem istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

- Sudija Županijskog suda u Zagrebu nije prihvatio predlog ovog državnog tužilaštva te je okrivljenike pustio da se brane sa slobode, zbog čega ćemo podneti žalbu - dodali su.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading