Na njegove reči čekala cela Crna Gora: OBRATIO SE DRITAN POSLE IZBORA U NIKŠIĆU!

Autor: Republika

Svet

15.03.2021

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović izjavio je sinoć da je na izborima u Nikšiću ispunjen cilj - Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića je poražena, a Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) nestala sa političke scene.

RepublikaFoto: youtube.com/Printskrin
Dritan Abazović

Abazović je rekao da je zadovoljan kako su protekli izbori za njihovu platformu, prenosi RTCG.


- U svim napadima uspeli smo da sačuvamo birače i malo poboljšamo rezultat. Pokazali smo da smo stranka satkana od čelika i da je učvršćeno naše biračko telo - rekao je Abazović.

Abazović je čestitao pobednicima na lokalnim izborima u Nikšiću, ocenivši da su građani zaslužili da ih predstavlja drugacija vlast.

- Važno je da se birači okrenu progresivnim snagama i Crnu Goru dožive na drugačiji nacin - poručio je Abazović.

Lider koalicije "Crno na bijelo" rekao je da svi treba da budu posvećeni boljem standardu građana i boljoj distribuciji pravde.

- Prema podacima Centra za istraživanje i monitoring (CeMI), na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, Evropski tim za Nikšić okupljen oko DPS Mila Đukanovića osvojio je 40.4 odsto glasova, odnosno 18 mandata na danas održanim lokalnim izborima u Nikšiću.

Prema tim podacima, koaliciju Za budućnost Nikšića okupljenu oko Demokratskog fronta podržalo je 25,9 odsto birača, što znači da je njoj pripalo 11 mandata, a Mir za našu naciju osvojio je 23,2 odsto glasova, odnosno 10 mandata.

Koalicija Crno na bijelo dobila je 4,5 odsto glasova, a Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića 3,3 odsto glasova.

Crno na bijelo i Narodni pokret dobili su po jedan mandat, navode podgoričke Vijesti.

SDP je ispod cenzusa sa 2.6 odsto glasova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading