IZBORI U CRNOJ GORI 2021, BITKA ZA NIKŠIČ: Učestvuju ove liste, EVO KO IMA NAJVIŠE ŠANSI DA POBEDI!

Autor:

Svet

11.03.2021

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se može kad se Srbi slože! To potvrđuju i najnovija istraživanja pred izbore u Nikšiću koji će se održati u nedelju 14. marta.

RepublikaFoto: estock/Tanjug/AP
Daka Davidović, Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić i Milan Knežević

Prema tim rezultatima, prosrpski Demokratski front (DF), koji predvode Andrija Mandić i Milan Knežević, dobiće ubedljivo najviše glasova (trenutno je rejting na 45 odsto). Brojke mogu samo da budu još ubedljivije s obzirom na to da su im u utorak, dolaskom u Nikšić, podršku pružili lideri Srba s Kosova. 

Kampanju u Nikšiću, rodnom gradu Mila Đukanovića, obeležila je jaka retorika, pa je nedelja čak proglašena za dan crnogorske staljingradske bitke.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Do pre mesec dana izgledalo je da bi baš na nikšićkim izborima moglo da dođe do velike podele Srba.

Za to je kriv kontroverzni biznismen Miodrag Davidović Daka, koji je formirao Narodni pokret u pokušaju da odvuče glasove Demokratskom frontu. To mu nije pošlo za rukom jer, prema rezultatima istraživanja, ima svega dva odsto podrške.

PODSEĆANJE NA LITIJE

Braća su sa vama, poručili su u utorak lideri Srba s Kosova u Nikšiću, gde su došli da podrže listu "Za budućnost Nikšića" (lista DF).

- U nedelju budite jedinstveni, budite složni jer samo je to ključ za uspeh i za budućnost Nikšića. Braća sa Kosova i Metohije su sa vama, kao što ste i vi bili sa nama kada nam je bilo teško. Veliku zahvalnost i veliki pozdrav upućujem bratu Andriji Mandiću, koji je sa nama bio, koji je sa nama sada i koji će sa nama biti uvek - poručio je iz Nikšića Goran Rakić, prvi čovek Srpske liste, koja je na nedavnim izborima za parlament u Prištini osvojila svih deset srpskih mandata.

Knežević: Milo i DPS planiraju da insceniraju sukobe, Demokratski front biće jači od DPS

RepublikaFoto: youtube.com/SRPSKA RTV
Milan Knežević

Zajedno sa Rakićem, listu "Za budućnost Nikšića", čiji je nosilac Marko Kovačević, blizak saradnik Mandića i Kneževića, podržao je i potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

- Srbi sa prostora KiM imaju mnogo problema, ali naše oči uprte su i u vas. Uprte, pre svega, zbog veličanstvenih litija, zbog onoga što ste uspeli da nam sačuvate. I Moraču i Ostrog i sve ostale svetinje. Vaša pobeda nas vodi u budućnost - poručio je Simić.

Foto: youtube.com/printscreen
Rezultati istraživanja za lokalne izbore u Crnoj Gori 2021. godine

Na nedeljnim izborima u Nikšiću učestvuje šest izbornih lista: "Evropski tim za Nikšić", čija je okosnica DPS, lista "Miodrag Daka Davidović - Narodni pokret", "SDP - Srcem za Nikšić", koalicija "Za budućnost Nikšića", sa Demokratskim frontom na čelu, lista "Crno na bijelo - može Nikšić", iza koje stoji Dritan Abazović, i "Mir je naša nacija - zaokruži slobodu" Alekse Bečića.

BEZ MILOVOG IMENA

Posebno je zanimljivo da u nazivu izborne liste koju predvodi DPS prvi put nema imena Mila Đukanovića, a ni njegovo prisustvo u kampanji nije naročito izraženo.

Kako otkriva Milan Knežević, jedan od lidera DF, Milo Đukanović planira da izazove sukobe na dan izbora u Nikšiću.

- Milo i DPS planiraju da insceniraju sukobe jer je više nego jasno da će koalicija oko Demokratskog fronta biti jača od DPS i da se u ovom trenutku borimo da sami osvojimo većinu, a to je 21 odbornik, ali svakako želimo da sa dokazanim opozicionim strankama i pokretima u Nikšiću kasnije formiramo skupštinsku većinu - poručuje Knežević.

 

LICEMERNI KRIVOKAPIĆ

Tokom kampanje pred izbore u Nikšiću do izražaja je došlo ogromno licemerje aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića. Iako je na mesto predsednika Vlade Crne Gore došao na krilima glasova Demokratskog fronta i kao čelnik liste čija su okosnica bili Andrija Mandić i Milan Knežević, on ih ni jednom jedinom rečju nije podržao na nikšićkim izborima.
Naprotiv, Krivokapić je Nikšić posetio sa Aleksom Bečićem, predsednikom republičkog parlamenta, čija lista "Mir je naša nacija - zaokruži slobodu" takođe učestvuje na izborima.

Poslednje istraživanje

Za budućnost Nikšića (Demokratski front) 45%
Evropski tim za Nikšić (DPS) 23%
Mir je naša nacija - zaokruži slobodu (Aleksa Bečić) 16%
Crno na bijelo - može Nikšić (Dritan Abazović) 9%
SDP - Srcem za Nikšić 5%
Narodni pokret (Miodrag Daka Davidović) 2%

 

Simbolika izbora u Nikšiću

1. Nikšić je rodni grad Mila Đukanovića
2. Nikšić je rodni grad Brana Mićunovića
3. Nikšić je poslovna i lična baza Miodraga Davidovića Dake
4. Ovo su prvi izbori posle smene Đukanovićevog režima na avgustovskim izborima

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading