CRNA GORA POD KATANCEM: Milova želja se ispunila, zaključano od Podgorice do Ulcinja

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.03.2021

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto odluke o zaključavanju države, što je u dva navrata tražio predsednik Milo Ðukanović, nadležni u Crnoj Gori su odlučili da zaključaju 11 gradova i opština u kojima se zabranjuje rad tržnih centara, kladionica i fitnes centara.

RepublikaFoto: eStock
Milo Đukanović

Ova mera će važiti u narednih sedam dana.


Pooštrena mera važi za gradove i opštine koje imaju 14-dnevnu stopu incidence na 100.000 stanovnika veću od 800, a to su: Podgorica, Budva, Tivat, Herceg Novi, Ulcinj, Cetinje, Nikšić, Plužine, Bar, Kotor i Pljevlja.

- Takođe je zabranjeno kretanja stanovnika izvan tih opština, izuzev za ranije definisane izuzetke i uz potvrde - saopštio je Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Galić je na pres konferenciji rekao da novim epidemiološkim merama zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata, osim za goste hotela.

U navedenim gradovima nastava će se obavljati onlajn već od sutra u škola, a vrtići od petka.

Granice sa susednim zeljama ostaju otvorene, a crnogorski državljani i stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, kao i stranci, osim ako ulaze iz BiH, Srbije, tzv. Kosova ili Albanije, moraju da prilože negativan rezultat PCR ili brzog antigen testa, ne starijeg od 48 sati ili pozitivnog serološkog nalaza na antitijela, ne starijeg od mesec dana.

Policijski čas u Crnoj Gori ostaje na snazi, a na konferenciji je rečeno da će izlazak iz objekta stanovanja nakon 21 sat i nenošenje maski ubuduće biti posebno kažnjavano.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading