ALBANCI HOĆE DA SAKRIJU ISTINU O ŽUTOJ KUĆI: Najavili tužbu protiv Martija i Karle del Ponte!

Autor: Republika

Svet

09.03.2021

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinski advokat Tom Gaši najavio je da priprema civilnu tužbu protiv nekadašnjeg izvestioca Saveta Evrope Dika Martija i bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Tužbu će, kako objavio na Fejsbuku, podneti u svojstvu advokata i na osnovu ovlašćenja Mersina Katucija iz Albanije.


- U svojstvu advokata i po ovlašćenju gospodina Mersina Katucija, priprema se krivična prijava, kao i građanska parnica protiv švajcarskog senatora Dika Martija koji je tajno došao na imovinu i u kuću gospodina Katucija. Iako u kući porodice Katuci nisu pronađeni dokazi o trgovini ljudskim organima Marti je prevario i zaveo Savet Evrope. Navodno su u njegovoj kući držali stotine civila, Albanaca, Srba, Roma, ilegalno ih mučili, ubijali i uzimali njihove organe za međunarodnu trgovinu - rekao je Gaši.

On je naveo da je izveštaj Dika Martija zaveo i poslanike parlamenta tzv. Kosova, koji su glasali za Specijalni sud.

- Lažni izveštaj Dika Martija zaveo je Savet Evrope koji je ovlastio američkog tužioca Euleksa Klinta Viliamsona da istražuje ove navode, a 82 poslanika (tzv.) Republike Kosovo u avgustu 2015. godine zavedena su izveštajem Vilijamsona o potrebi formiranja za Specijalnog suda - rekao je između ostalog Gaši.

Gaši je takođe dodao da će Del Ponte tužiti “jer je u svojoj knjizi koristila lažne podatke o navodnim zločinima OVK, koje je eksploatisao Dik Marti za njegov lažni izveštaj”.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading