BRANKA MILIĆ KONAČNO SLOBODNA! Ukinut joj pritvor posle više od dve godine u ambasadi u Podgorici

Autor: Republika

Svet

08.03.2021

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravosnažno oslobođena u postupku "državni udar" Branka Milić dobila je rešenje da napusti Ambasadu Srbije u Podgorici!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Branka Milić

Njoj je ukinut pritvor i u narednih dan ili dva napustiće prostorije Ambasade.

- Hvala i slava Bogu da je danas na Međunarodni dan žena 8. Mart ukinut pritvor i prekinuto višegodišnje mrcvaljenje i mučenje srpske državljanke Branke Milić - kratko je potvrdio ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

Podsetimo, Branka Milić je prvostepeno osuđena na tri godine zatvora zbog pokušaja državnog udara.

Branka Milić je odluku Apelacionog suda, kojom joj je ukinuta trogodišnja zatvorska kazna u slučaju državni udar dočekala u Ambasadi Srbije u Podgorici, u kojoj duže od dve godine živi u svojevrsnom „kućnom“ pritvoru.

Ona je jedna od 13 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine koje je Viši sud, maja 2019. osudio na zatvorske kazne.

Apelacioni sud Crne Gore je 5. februara ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno suđenje. Većina je presudu dočekala na slobodi, ali ne i Branka Milić.

Milić je naime tokom suđenja u Višem sudu, novembra 2018. godine nezadovoljna tretmanom sudskog veća, napustila sudnicu i „pobegla“ u Ambasadu Srbije u Podgorici. Time je izbjegla dalji pritvor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading