U CRNOJ GORI PRODATA KRAVA ZA BITKOIN! Evo koliko je "Bitkoinka" i plaćena!

Autor: Republika

Svet

04.03.2021

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Crnoj Gori je prodata prva krava koja je plaćena bitkoinima.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako je objvio crnogorski portal Seljak.me kravi je  zbog valute kojom je plaćena nadenuto ime Bitkoinka, a prodata je za oko 0,03 bitkoina što, kako se navodi, iznosi oko 1.350 evra.

Na sajtu poljoprivredne zadruge navodi se da je ovo prvo digitalno selo koje je u Crnoj Gori povezalo kupce i prodavce poljoprivrednih proizvoda i uvelo senzor teljenja i pametnu ogrlicu sada otišlo i korak dalje i organizovalo kupoprodaju krave i to pomoću bitkoina.

Navodi se takođe da će se potencijali bitkoina tek ispoljiti u bliskoj budućnosti i da je transakcija uspešno realizovana zahvaljujući agentu za kriptovalute, Novaku Svrkoti.

Anđela Bojić koja je kupila Bitkoinku rekla je za Seljak.me da se razlozi za ovakav potez nalaze u spoju poljoprivrede i modernih tehnologija. 

- Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu smatram da budućnost leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije - rekla je ona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading