HOROR! Ubio ženu od batina! GODINAMA JE PREMLAĆIVAO!

Autor: Republika

Svet

26.02.2021

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psihofizičko zlostavljanje je u kontinuitetu trajalo sve vreme njihovog zajedničkog života.

Ilustracija

Kantonalni sud u Zenici izrekao je prvostepenu presudu u predmetu Ismet Gigović, te ga proglasio krivim za krivično delo nasilje u porodici i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 12 i po godina.

Prema navodima iz presude, Gigović je kriv što je 8. i 9. jula prošle godine u Banlozima kod Zenice, u kući u kojoj je živeo u zajedničkom domaćinstvu sa svojom nevenčanom suprugom F.R. od 2014. godine, u nameri da istu ubije, kontinuirano, dva dana fizički i psihički zlostavljao, prenosi Srpskainfo.

- Na način da je u više navrata R. zadavao udarce zatvorenim šakama i šamarima po glavi i licu, da bi 9. jula prošle godine, u večernjim satima, nastavio sa ovakvim fizičkim zlostavljanjem, pa dok je R. ležala vrišteći i moleći da je ne tuče, nogama na kojima je imao patike snažno zadavao udarce u predelu glave, stomaka, nogu i ruku, iako je bio svestan da zadajući ovakve udarce ženi koja je psihofizički slabija i nemoćna da mu pruži otpor, posebno što je isti svoju fizičku kondiciju održavao trenirajući boks, može istu usmrtiti, to i hteo - stoji u presudi.

Na taj način, zadajući joj udarce nanio je supruzi teške telesne povrede opasne po život, u vidu više većih međusobno povezanih razdora masne duplikature između želuca i poprečnog debelog creva, kao i razdore trbušne masne maramice, promera i veličine muškog dlana, nagnječenih i krvlju podlivenih rubova, uz krvne podlive stenke poprečnog debelog creva, te stenke vijuga tankog creva.

Psihofizičko zlostavljanje, navodi se u presudi je u kontinuitetu trajalo sve vreme njihovog zajedničkog života, zbog kojeg su Gigoviću u Opštinskom sudu u Zenici dva puta izricane zaštitne mere zabrane uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja u trajanju od po jedne godine.

Za to vreme je R. bila smeštena od strane Centra za socijalni rad Zenica u Sigurnu kuću, pa su i pored ovakvih mera suda i aktivnosti Centra za socijalni rad Zenica nastavili zajednički živeti.

Gigović je nastavio sa psihičkim i fizičkim zlostavljanjem R., pa je tako dvadesetak dana pre predmetnog događaja nad R., kontinuirano, vršio fizičko zlostavljanje na način da joj je zadajući udarce po celom telu nanosio lake telesne povrede, a koje je stalni sudski veštak utvrdio prilikom obdukcije leša – zaključuje se u presudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading