USTAŠKI BOLESNICI! Hrvatima ništa nije sveto: Zgradu u kojoj su klali srpsku decu, PRETVORILI U VRTIĆ!

Autor: Republika

Svet

24.02.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska je jednu od zgrada u okviru logora Jasenovac, u kojem su mučena, klana i ubijana srpska deca, pretvorili u dečji vrtić!

RepublikaFoto: Dara foto promo/Aleksandar Letić/općina-jasenovac.hr/fotomontaža

Teška boleština! Hrvati su još jednom pokazali da im ništa nije sveto, pa su tako zgradu koja se nalatila u okviru Logora Jasenovac pretvorili u vrtić.

Ovo je otkrio predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac, koji je za "Kurir" rekao da je zgrada u kojoj je bilo zapovedništvo logora Jasenovaci sedište ozloglašenog zapovednika Maksa Luburića srušena i na tom mestu napravljena je nova, u kojoj je sada dečji vrtić.

 

Predsednik Saveza Srba u regionu Miodrag Linta rekao je da je obdanište na tom mestu jedan od brojnih primera najdubljeg vređanja srpskih žrtava i samo još jedan u nizu pokušaja zatiranja kulture sećanja genocida nad srpskim narodom u Jasenovcu i NDH.

- U Hrvatskoj vlada radikalni revizionizam i nema spremnosti za suočavanje sa ustaškom, zločinačkom prošlošću. NDH se smatra istinskom državom, ustaše borcima za slobodu, a ne ratnim zločincima i ubicama dece. Jasenovac, najveću fabriku smrti na Balkanu, nazivaju radnim logorom, što je znak da Hrvatska nije moderna i demokratska država - istakao je Linta za "Kurir".

RepublikaFoto: općina-jasenovac.hr
Zgrada Vrtića u Jasenovcu

Istoričar Srđan Cvetković ističe da mu informacija da je na teritoriji bilo kog logora moglo biti napravljeno obdanište zvuči neverovatno.

- Jedini u Evropi su ustaše na prostoru NDH imali logor u kome su stradala deca, u Jasenovcu su vršeni monstruozni zločini ne samo prema najmlađima već i prema drugim narodima. Nisam čuo za to, ali skandal bi bio i da je vrtić napravljen i na nekoj ledini, i mislim da je loša simbolika da bilo gde na teritoriji logora bude obdanište - rekao je Cvetković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading