DF TVRDI DA SU PRAVOSUDNI ZAKONI POVUČENI ZBOG PRITISKA ZAPADNIH AMBASADA: Krivokapiću, zašto štitiš kriminalca Katnića!

Autor:

Svet

18.02.2021

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Demokratskog fronta, koji u okviru Liste za budućnost Crne Gore čini apsolutnu većinu u crnogorskom parlamentu, poručili su juče da se ne slažu sa povlačenjem pravosudnih zakona i da dok ti zakoni ne budu ponovo na dnevnom redu Skupštine njihovi poslanici neće glasati ni za jedan drugi zakon, uključujući i državni budžet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrija Mandić i Milan Knežević

Pravosudni zakoni, pre svega Zakon o tužilaštvu i Zakon o organizovanom kriminalu i korupciji, povučeni su u dogovoru premijera Zdravka Krivokapića i dela parlamentarne većine.

Lider Nove, članice DF, Andrija Mandić je na konferenciji za novinare rekao da je reč o zakonima koje treba usvojiti da bi se u Crnoj Gori pokrenula borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Uveren je da je na Krivokapića i vladu izvršen pritisak iz tužilaštva i zapadnih ambasada. Konkretno, smatra da je pritisak izvršio aktuelni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Lider DNP i DF Milan Knežević je rekao da je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije obećana građanima.

- Ne možete teški kancer lečiti andolima, bajalicama i čajem od nane - rekao je Knežević i dodao da su se, kada se došlo do toga, neki sakrili iza činovnika iz EU i zapadnih ambasada.

On je pozvao premijera Krivokapića da im kaže ko im je pretio i pod čijim pritiskom su povukli potpise.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading