KRIVOKAPIĆ NAJAVLJUJE REFORME: Pravosuđe u Crnoj Gori mora biti uređeno po standardima i preporukama Evropske unije kojoj težimo

Autor: Tanjug, Republika

Svet

17.02.2021

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Zdravko Krivokapić pozvao je danas političke aktere da, kako je naveo, ne politizuju usvajanje pravosudnih zakona i da energiju ulože u što hitnije traženje rešenja koja neće biti sporna evropskim partnerima.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Zdravko Krivokapić

Lideri Demokratskog fronta, najuticajnijeg saveza u parlamentarnoj većini, optužili su danas Krivokapića da je odgovoran za povlčenja predloženih zakona o tužilaštvu i zakona o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, o kojima je trebalo sutra da raspravlja Skupština.

Lideri Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević su na ranije danas održanoj konferenciji za novinare poručili da neće učestvovati u radu parlamenta dok ta dva zakona ne budu na dnevnom redu, a očekuju da se to dogodi u prvoj polovini marta.

- Pravosuđe u Crnoj Gori mora biti uređeno po standardima i preporukama Evropske unije, kojoj država teži - naveo je Krivokapić na svom tviter nalogu.

Dodao je da insistiranje na rešenjima koja neće biti podržana od evropskih partnera su u funkciji politike, a trebalo bi da su u funkciji pravne države.

Naveo je i da parlamentarna delegacija Crne Gore mora što pre da poseti evropske institucije, gde bi im kroz konkretne primere bilo objašnjeno da Crna Gora ne može da zatvori poglavlja 23 i 24 sve dok su na pozicijama isti oni zbog kojih ta poglavlja godinama stoje nezatvorena.

- Da se energija uloži u što hitnije traženje rešenja koja neće biti sporna evropskim partnerima, a ni nama koji smo svedoci da je, upravo zbog takvog pravosuđa, Crna Gora danas u ovakvom stanju - zaključio je Krivokapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading