SKANDAL U REGIONU: Srpski profesor izjavama izazvao BURU u Bugarskoj, nazvao ih ZVERIMA

Autor: Republika

Svet

05.02.2021

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Sofiji Željko Jović pozvan je danas na hitan sastanak sa direktorom Direktorata za Jugoistočnu Evropu pri Ministarstvu spoljnih poslova Bugarske Dejanom Katračevom, piše agencija BTA

RepublikaFoto: Printscreen
Profesor Dragan Simeunović

Povod za ovaj poziv, prenosi BTA je izjava profesora na Fakultetu političkih nauka Dragana Simenunovića i kako je navedeno vd direktora vladine Akademije na nacionalnu bezbednost., koji je u intervjuu televiziji Nacionalna IN4S više puta nazvao Bugare "zverima koje ubijaju sve što vide".

BTA prenosi i reči profesora Simeunovića u kojima on apostrofira zločine i zverstva bugarske vojske u prošlosti, ali i teritorijalne pretenzije Bugarske, za koju je rekao da još uvek pretenduje na teritorije u Srbiji kod Kruševca.


Kako prenosi BTA, Bugarska strana saopštila je da su Simeunovićeve izjave eklatantna demonstracija govora koji uliva trajnu mržnju prema Bugarskoj i Bugarima i zatražila izvinjenje.

Kako Tanjug saznaje iz diplomatskih izvora "ovaj slučaj" je rešen tako što je razjašnjeno da je Simeunovic te izjave dao kao privatno lice i vd direktor visokoškolske ustanove Akademije za nacionalnu bezbednost, a ne kao čelnik državne institucije, odnosno Agencije za nacionalnu bezbednost, kako su protumačili u bugarskom MSP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading