CRNA GORA POD OPSADOM ZBOG VELJE NEVOLJE: Hapšenje toliko potreslo region da ni na primorju nije bilo bezbedno

Autor: Republika

Svet

04.02.2021

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok javnost u Srbiji pomno prati hapšenje Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića i još 15 osoba osumnjičenih da su članovi njegove kriminalne grupe, Crnogorci osumnjičeni za pripremu likvidacije Belivuka i Miljkovića nalaze se u pritvoru, a pre dva dana izvršen je pretres automobila kojim je trebalo da ubiju Velju Nevolju.

RepublikaFoto: ATA Images
Velja Nevolja

"Tivat je danas bio pod opsadom" - preneli su crnogorski mediji pre dva dana, a razlog jakih mera bezbednosti bio je to što su inspektori Specijalnog policijskog tima dobili nalog Specijalnog državnog tužilaštva da urade pretres automobila, koji je trebalo da se koristi tokom organizacije pokušaja likvidacije, piše Blic.

Podgoričke "Vijesti" su prenele da je specijalni državni tužilac Saša Čađenović dao nalog policiji da u Tivat na pretres dovedu i neke osumnjičene pripadnike krimi-organizacije, za koje se veruje da su 22. januara u jutarnjim satima planirali dvostruko ubistvo na Aerodromu Tivat.

Na pretres u Tivat policija je odvela uhapšenog Mila Jovanovića i Gorana Markovića.

- Zbog toga što su neka lica iz ZIKS-a dovedena da prisustvuju pretresu automobila morali smo da podignemo mere bezbednosti - kazao je sagovornik "Vijesti" iz Uprave policije.

Prethodno su crnogorsko tužilaštvo i policija saopštili da je kriminalno udruženje okupljeno oko Janka Vukadinovića, koji se godinama nalazi u zatvoru u Spužu zbog droge i učestvovanja u dvostrukom ubistvu, planirali ubistvo dok su Beograđani čekali u redu na aerodromu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading