PREMIJER NAJAVIO LEPE VESTI: Svi osnovci prva tri razreda od sledeće nedelje u ŠKOLSKIM KLUPAMA

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.02.2021

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi osnovci prva tri razreda u Sloveniji moći će od iduće sedmice da pohađaju nastavu, a ne samo oni u epidemiološki "boljim" regionima, a isto vredi i za dečje vrtiće, potvrdio je premijer Janez Janša koji je skeptičan u pogledu radikalnijeg ukidanja važećih restrikcija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema njegovim rečima, zbog smanjenja razlika među regionima za ublažavanje mera u školstvu više neće važiti regionalni pristup, već će biti uzimano u obzir epidemiološko stanje na nacionalnom nivou, na temelju već utvrđenih kriterijuma iz vladinog "semafora" za epidemiju kovida-19, prenosi Hina.

- Premda su neki trendovi trenutno pozitivni, epidemiološko stanje u Sloveniji je još ozbiljno, a Slovenija je još u vrhu zemalja EU po broju novih zaraženih na 100.000 stanovnika - upozorio je Janša.


On je rekao da je u Sloveniji, koja primenjuje mere kao i većina evropskih država, još prisutna dilema o mogućoj proširenosti "novih" sojeva, što je mogući uzrok manjem smanjenju broja novozaraženih od onoga što se očekivalo.

Janša je najavio da će se u zemlji i zbog toga nastaviti s masovnim testiranjem brzim antigenskim testovima.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janez Janša

Odgovarajući na predlog epidemiologa o opširnijem ublažavanju restriktivnih mera, premijer Slovenije, Janez Janša rekao je da će vlada o tome raspravljati iduće nedelje i da će se držati već dogovorenih kriterijuma o tome kad je otvaranje delatnosti i ukidanje restrikcija moguće.

Većinu najstrožih restriktivnih mera, poput onlajn škole, policijskog časa i zabrane napuštanja matičnih regiona i opština slovenačka vlada uvela je krajem oktobra.

Već duže vlada je izložena kritikama javnosti da ne provodi adekvatne mere, jer restrikcije nisu dale značajnije rezultate iako traju veoma dugo.

Janša je, s druge strane, dugo ustrajao na tezi da se deo stanovništva ne pridržava mera onako striktno kako bi trebalo zbog "protivladine" propagande "ekstremne" levice i "mejnstrim" medija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading