DODIK O SLUČAJU "IKONA": Očigledno se radi o klasičnom spinu Bisere Turković!

Autor:

Svet

04.02.2021

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Dodik izjavio je da je bio danas u Tužilaštvu BiH u svojstvu svedoka u predmetu "Ikona" i dodao u tom slučaju nema inkriminisanog dela, optužnice, kao ni pozivanja na bilo koji član Zakona o prekršajima, što očigledno znači da se radi o klasičnom spinu kog je kreirala i u javnost plasirala ministarka spoljnih poslova Bisera Turković.

RepublikaFoto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
Milorad Dodik

Predsedavajući Predsedništva BiH još jednom je ponovio da ikona ne pripada Ukrajini i da je Ukrajina i ne potražuje, navodi Sputnjik.

Slučaj "Ikona" odnosi se na ikonu koju je Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, a za koju Ukrajina tvrdi da je njena i da je ukradena.

Zbog ove afere, ranije je u Tužilaštvu BiH saslušan ambasador BiH u Moskvi Željko Samardžija, a iskaze će dati i ostala dva člana Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, prenose regionalni mediji.

Predmet u Tužilaštvu BiH je formiran na osnovu informacije ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisere Turković da je taj resor dobio notu Ambasade Ukrajine u kojoj se tvrdi da je ikona poklonjena Lavrovu ukradena u Ukrajini i da pripada njihovoj kulturnoj baštini.

Dodik je rekao da je spreman da vrati ikonu i izvini se ako Ukrajina ponudi bilo kakve dokaze da je ikona njihova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading