STIŽU NAM VAKCINE IZ SRBIJE! U regionu presrećni

Autor: Republika

Svet

18.01.2021

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio je da će u Severnu Makedoniju stići 8.000 "Fajzerovih" vakcina koje šalje Srbija, prenosi portal "Plusinfo".

RepublikaFoto: pexels.com
Vakcina (Ilustracija)

- Reč je o ozbiljnom činu prijateljstva, Srbija želi solidarno da podeli sa južnim susedom deo vakcina koje ima - napisao je Zaev.

Kako je istakao, on se, u komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, dogovorio da Severna Makedonija dobije 8.000 "Fajzerovih" vakcina koje je nabavila Srbija.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Zaev

- Vučić je želeo da ovo bude donacija, ali smo se ipak dogovorili da ih platimo po nabavnoj ceni - naglasio je Zaev i dodao da je ovo srećna vest imajući u vidu da su slali pisma i drugim zemljama za pomoć oko vakcina.

Zaev je izrazio zahvalnost u ime makedonskog naroda i naveo da je reč o ozbiljnom činu prijateljstva.

Dodao je da će se detalji oko nabavke "Fajzerove" vakcine iz Srbije biti dogovoreni između ministara zdravlja Srbije i Severne Makedonije i rekao da će još jednom razgovarati sa srpskim premijerkom Anom Brnabić oko isporuke vakcina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading