BOSANCI OGORČENI NA SVOJU VLADU! U Srbiji sutra počinje dobrovoljna vakcinacija, a u BiH cepivo nije ni došlo!

Autor: Republika

Svet

14.01.2021

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji u Bosni i Hercegovini ogorčeni su na svoju vladu što im još nije stigla ni jedna vakcina protiv korone i napominju da sutra u Srbiji počinje vakcina prvih 1.000 građana koji su se dobrovoljno prijavili za imunizaciju, dok kod njih se i ne zna kad će stići prve doze.

RepublikaFoto: pixabay.com

Tako "Avaz" ističe da je u Srbiji danas otvoren i kol centar call centar preko koga građani mogu izraziti želju da se vakcinišu protiv koronavirusa, a elektroničko prijavljivanje počelo je u ponedjeljak.

- Do sada se u Srbiji prijavilo za vakcinu 150.000 građana samo elektronskim putem - napominje "Avaz" i pita:

 
- Kada će tačno u BiH stići prvi kontingent vakcina naručenih preko COVAX sistema? O kojoj količini je reč? Jesu li to, kako se pretpostavlja, "Pfizerove" vakcine? Ko će primiti prve vakcine? Jesu li to, možda, članovi Predsedništva BiH? Na ova i brojna druga pitanja, nadležni u BiH, počevši od Ministarstva civilnih poslova BiH, a pogotovo Federalnog ministarstva zdravstva, nemaju odgovore i uskraćuju ih javnosti - napominje "Avaz".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading