USTAŠE NAS MRZE VIŠE NEGO IŠTA! HRVATSKI BISKUP ŠOKIRAO IZJAVOM: Srbe smo pobili, zemljotres ne možemo!

Autor:

Svet

12.01.2021

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz vrha Katoličke crkve u Hrvatskoj stigao je novi ustaški ispad pošto je sisački biskup Vlado Košić izjavio da su sa Srbima na tom području uspeli da se izbore, ali da su zemljotresi koji ne prestaju u tom delu Hrvatske podmukli neprijatelj protiv kojeg ne mogu da se bore.

RepublikaFoto: youtube.com/Mladifest Hrvatska
PAVELIĆ BI BIO PONOSAN Biskup Vlado Košić

Biskup koji je poznat po ustaškim stavovima u nedelju je održao misu u spomen na 443. godišnjicu pada tvrđave Gvozdansko 1578. godine.

- Oni su radije ostali na braniku tvrđave Gvozdansko i na braniku domovine negoli da se pokore neprijatelju i njegovoj sili. Ta borba do kraja rešila je hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, bilo komunisti, bilo Srbi. Sve smo te zulume, progone i agresije hrabro odbijali jer smo imali pojedince koji su nas vodili u tom otporu i borbi za svoju zemlju - rekao je Košić.

On je potom prešao na priču o zemljotresu, opet pominjući Srbe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Tvrdio da je Jasenovac bio radni logor

Biskup Košić je svojevremeno na promociji knjige o proustaškom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu tvrdio da ustaše nisu bile fašisti, već borci koji su branili hrvatsku državu, da je Jasenovac bio radni logor i da nije postojao dečji logor u Sisku, najveći takve vrste u Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH). Za zločinački pozdrav "Za dom spremni" rekao je da treba da se slobodno koristi u javnosti, a da je antifašistički ustanak u Srbu bio pokolj Hrvata.

- On pustoši, zavija u crno, ruši kuće i crkve, tera nas sa naših vekovnih ognjišta i preti da nestanemo, da u ovim delovima Lijepe naše više ne žive Hrvati... Koji je naš odgovor, kako se poput branioca Gvozdanskog hrabro boriti i pobediti te današnje neprijatelje? Potres je teško predvidiv, ne možemo se protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba. On je podmukao neprijatelj koji sve napada, ne gleda ko je ko niti dolazi najavljen, nikad ne znamo kada će udariti i šta će srušiti, koga proterati iz njegovog doma, kome će doslovno oduzeti tlo pod nogama - glasi Košićeva izjava objavljena na sajtu Sisačke biskupije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zigi

13.01.2021 10:23

Boze mu oprosti ne zna sto prica. Ovom svijetu je naj vece zlo donjela katolicka crkva. Uz njen blagoslov i hitler je dosao na vlast.