NOVI SNAŽAN ZEMLJOTRES U PETRINJI: Potres se osetio i u Zagrebu!

Autor: Republika

Svet

04.01.2021

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres se osetio na području Petrinje i okoline. Potres se prilično osetio i u Zagrebu, piše Index.hr.

RepublikaFoto: twitter.com/NikeMorgan
Foto: Ilustracija

Seizmološki zavod javio je da je bio 4.2 po Rihteru.

- Jutros, 4. decembra 2021. godine u 7 sati i 49 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabeležili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS lestvice. Potres se osetio u središnjoj Hrvatskoj - javili su iz Seizmološke službe.

Kako piše Evropsko-mediteranski seizmološki centar epicentar je bio na dubini od pet kilometara, 43 kilometara jugoistočno od Zagreba.

Službena informacija o jačini potresa još se čeka. 

Potres je zatresao dok je trajala emisija "U mreži Prvog" u kojoj je telefonski gostovala i zamenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić Mitić. Ona je prva osetila potres. "Evo ga opet", uzviknula je oko 7.50, a onda se nakon toga potres osetio i u zagrebačkom studiju.

Ni noć nije protekla mirno za stanovnike Petrinje, Siska, Gline i okoline, jer je rano jutros u 04.20 sati zabeležen novi zemljotres jačine 3,5 stepeni po Rihteru, navodi Index.hr.

Kako je izvestila hrvatska Seizmološka služba, seizmografi su zabeležili prilično jak zemljotres sa epicentrom dva kilometra severoistočno od Petrinje.

- Magnituda potresa iznosila je 3,5 po Rihteru, a intenzitet u epicentru IV-V stepeni EMS sklale - navedeno je u saopštenju.

Potres se osetio širom centralne Hrvatske, pa i u Sloveniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading