"POBEDA PRAVNE DRŽAVE I NARODA": Skupština Crne Gore USVOJILA izmene sramnog Zakona o slobodi veroispovesti!

Autor: Kurir, Republika

Svet

29.12.2020

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je, nakon što je Skupština usvojila izmene Zakona o slobodi veroispovesti, da je to pobeda pravne države i naroda.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Zdravko Krivokapić

- Uprkos opstrukcijama, kršenju Ustava i zakona ove zemlje od strane opozicije, Skupština Crne Gore večeras je usvojila izmene Zakona o slobodi veroispovesti. Tako je, nakon godinu dana, ispravljena nepravda, koju je bivši režim hteo da učini naročito prema SPC, tretirajući je kao ostalu imovinu Crne Gore, koju je krčmio tri decenije - naveo je Krivokapić na Tviteru.

On je ocenio da su sada sve verske zajednice, bez izuzetka, jednake pred zakonom.

 

 

- Ovo je pobeda pravne države, ali i naroda koji je tu državu branio na ulici punih 12 meseci. Večeras je država rukama tog naroda u Skupštini i odbranjena - napisao je Krivokapić.

 

 

USVOJENA IZMENA ZAKONA

Skupština Crne Gore usvojila je noćas, dva i po sata posle ponoći, izmene Zakona o slobodi veroispovesti.

Za usvajanje zakona glasao je 41 poslanik vladajuće većine, a opozicija nije prisustvovala sednici, nezadovoljna izmenama Zakona.

Sastavni deo Zakona postala su dva amandmana GP URA, prenose Vijesti.

Opoziciona DPS-a ranije je ocenila da izmene Zakona daju privilegije i monopol samo jednoj verskoj zajednici i samo jednom narodu.

DPS je vladajućoj većini osporio i kvorum, jer se poslanica Maja Vukićević (DF) u rad uključila onlajn, kao i zbog potvrđivanja mandata novoj poslanici GP URA Suadi Zoronjić.

Zoronjić je Skupština potvrdila mandat, nakon što je Državna komisija odbila da to uradi.

Ministar pravde i ljudskih prava Vladimir Leposavić rekao je tokom rasprave da je rasprava o izmenama Zakona trajala 365 dana i da su građani gotovo referendumski tražili izmene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading