MILOGORCI DIŽU USTANAK PROTIV SPC! Okupljaju se ispred Skupštine, PROTEST PROTIV SRBA!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.12.2020

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo građana Cetinja objavio je proglas kojim obaveštava građane da će se okupiti u ponedeljak, 28. decembra, u minut do podneva ispred zgrade Skupštine Crne Gore da, kako navode, još jednom zamole za "više razuma i dostojanstva" nego što ga ima u tom najvišem domu i u vladi poslednjih meseci.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Skup u Crnoj Gori (arhiva)

Reč je o pozivu na okupljanje protiv, kako navode, prinudne ili iz interesa predaje crnogorskog sakralnog nasleđa Crkvi tuđe države, odnosno SPC-u i Srbiji.

- I Srbija i njena Crkva u Crnu Goru ušle su ruku pod ruku pre jednog veka, da bi je svim raspoloživim sredstvima oslobodili nje same i svega što ju je činilo i čini jedinstvenom Crnom Gorom - navodi se u proglasu, koji je preneo podgorički portal CdM, a čiji potpisnik se ne navodi.


Iz proglasa jasno proizlazi da je diskriminatorni Zakon o slobodi veroispovesti imao cilj da oduzme imovinu SPC u Crnoj Gori, jer pozivaoci kažu da je "ustupanje i predaja dela državne teritorije stranoj, lakomoj na našu istoriju i nasleđe, ima samo jedno, u ovoj zemlji i za nositi i za ostaviti - najteže ime i beleg".
 

 


Oni koji pozivaju na okupljanje tvrde da su iznad vere, crkve i partija, već su samo za večnu Crnu Goru i spremni su samo njenom nasleđu da se klanjaju, a nespremni da kleče pred bio kim.

Spremni su, poručuju, da sve što su nasledili i gradili što je, kako kažu, zidala i obnovljala Crna Gora, da "građanskim prkosom i sad odbranimo od pandemije falsifikata i pohlepe Beogradske patrijaršije i njene države, kao i zabluda ovdašnjih klečećih stavova i sinova".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading