Korona zatvorila Hrvatsku: Tačno u ponoć stupa na snagu zabrana napuštanja županija, policija raspoređena na izlazima iz Zagreba

Autor: novosti.rs, republika.rs

Svet

22.12.2020

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno u ponoć na snagu stupa odluka Nacionalnog štaba o zabrani napuštanja stanovnika županije bez propusnice, što se ne odnosi na Zagreb i Zagrebačku županiju, ali će policija na izlazu iz Zagreba postaviti kontrolne punktove na 16 lokacija, od kojih će jedan biti na naplatnoj stanici Lučko.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić rekao je da policija od prvog dana kada je proglašena pandemija daje veliki doprinos u borbi protiv korona virusa tako što dosljedno sprovodi sve odluke Nacionalnog štaba civilne zaštite.

- Shodno tome u ponoć, stupa na snagu odluka Nacionalnog štaba u vezi sa zabranom napuštanja mesta prebivališta, odnosno stalnog boravka i mi smo shodno tome napravili temeljne pripreme - izjavio je Rašić za RTL.

On je podsetio da oni koji nemaju preku potrebu najbolje je da ostanu u svom mjestu prebivališta.

- Građani koje žive na granici županija ili imaju neku drugu specifičnu situaciju moraju se obratiti županijskom štabu gđe imaju prebivalište - dodao je Rašić.

Policija će, najavio je on, kontrolisati i autobuse i vozove. Oni koji nemaju propusnicu morat će se vratiti u svoje mjesto prebivališta, a bit će konrolisani aerodromi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading