BIZARAN DETALJ O UBICI MONAHA: Evo šta je uradio posle stravičnog zločina i zašto

Autor: Republika

Svet

10.12.2020

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan posle ubistva monaha Stefana koji je izboden u manastiru Glogovac, osumnjičeni za taj zločin D. Š. prijavio se iste večeri u motelu u Banjaluci dok je policija tragala za njim, platio jedno noćenje i do hapšenja nije napuštao sobu.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Monah Stefan

Kako je potvrđeno, D. Š. je u utorak došao pešice u motel, noseći kapu i masku koja je obavezna, ostavio ličnu kartu i otišao da spava, a do hapšenja u sredu u popodnevnim satima nije izlazio.

Kako se navodi, po dolasku u taj objekat nije imao torbu, a njegova pojava na recepciji nije odavala nikakve sumnjive znakove, jer se ponašao kao i svaki drugi gost kome treba smeštaj.

On je u to vreme bio jedini gost motela, a iz sobe nije izlazio ni u vreme obroka, što takođe nije neuobičajeno kada gosti žele da odmaraju.

"Policija je tragajući za njim obilazila razne lokacije, kao i u objektima koji nude smeštaj proveravala spiskove. Tog dana policija je uvidom u listu gostiju motela videla da je traženi begunac prijavljen kao gost. Odmah su dojavili kolegama da je lociran pa su ubrzo stigli policija, pregovarači i SAJ", rekao je izvor.

Foto: Ilustracija

Iako su pregovori tekli po planu, D. Š. nije hteo da se preda. Po ulasku specijalaca, on je navodno uzeo je nož, kojim se ubo u grudi, ali su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice uhapsili.

Pružena mu je medicinska pomoć i pod jakim policijskim snagama upućen je u Univerzitetski klinički centar RS (UKC RS), gde je operisan. Kako su naveli iz UKC RS, operativno mu je zbrinuta povreda grudnog koša i juče je njegovo zdravstveno stanje bilo stabilno.

D. Š. je na lečenju pod nadzorom policije i dalje mere će preduzeti pripadnici organa reda kada se za to steknu uslovi. Istraga ga bi trebalo da pokaže i da li je osumnjičeni koristio isti nož sa kojim se povredio prilikom ubistva monaha Stefana, koje mu se stavlja na teret.

Podsećanja radi, otac Stefan, dugogodišnji monah ovog manastira u Babićima, ubijen je u ponedeljak u večernjim časovima.

Osumnjičeni je, prema pisanju tamošnjih medija, navodno imao problema s narkoticima i finansijama i redovno je posećivao ovaj manastir, pa njegov dolazak kobnog dana nije slutio na tragediju. Otac Stefan ga je navodno primio na večeru, ali je osumnjičeni, prema prvim informacijama, monaha navodno izbo nožem dva puta zbog novca, jer je uzeo oko 50 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading