KRIVOKAPIĆ NA TANKOM LEDU! Niko mu ne veruje, pa NI NJEGOVI: TRAŽE ODGOVORE NA OVA PITANJA!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.12.2020

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi poslanički klubovi zatražili su od premijera Zdravka Krivokapića da im dostavi odluku o emitovanju obveznica kojima se Crna Gora zadužila dodatnih 750 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zdravko Krivokapić

Tu informaciju je na tviteru objavio poslanik opozicione Socijaldemokratske partije Raško Konjević, koji je naveo da su to tražili u cilju jačanja kontrolne uloge Skupštine.

Konjević je objavio dokument koji su potpisali šefovi poslaničkih klubova, uz tekst da poslanici traže da im Krivokapić dostavi odluku/zakljuučak o emitovanju obveznica, ali i sav propratni materijal koji je vlada razmatrala prilikom donošenja ove odluke.


- Ukoliko ste u mogućnosti, molimo vas da nam tražene materijale dostavite do utroka 15. decembra - navodi se u dokumentu.

Šef poslaničkog kluba PzP-a Branko Radulović saopštio je da javnost i Skupština nisu konsultovani, a što je bila obaveza, niti informisani o ovom aranžmanu.

- Ne zna se ko je doneo prospekt, ko je sačinio predlog ugovora, ko je bio pravni savetnik i konsultant, koji su bili zaključci vlade na osnovu kojih su preneta ovlašćenja, ko je potpisnik ugovora. Očito da je ovaj proces protivzakonit i da nema legitimitet - saopštio je Radulović, preneo je portal CdM.

Kako je dodao, svi članovi Kolegijuma su se saglasili sa zahtevom PzP u vezi održavanja hitne sednice Skupštine.

- Takođe smatramo da je i po drugim osnovama trebalo izvršiti novi rebalans budžeta zbog značajnog pada prihoda i značajnog rasta rashoda u odnosu na prethodni rebalans. Na taj način bi imali potpuni uvid u trenutno finansijsko stanje i mnogo racionalnije bi se zaduživali tokom sledeće godine, a ne na ovakav način, “išli grlom u jagode”.

- Da li namerno ili nenamerno, uskoro ćemo saznati - rekao je on i ocenio da je sigurno protiv stvarnih interesa Crne Gore.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading