Nova vlada udara tamo gde najviše boli: Milo ostaje bez auta vrednog 650.000 evra

Autor: Kurir, Republika

Svet

08.12.2020

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

No­voi­za­bra­na vla­st u Cr­noj Go­ri re­ši­la je da ispu­ni obe­ća­nje, pa će do No­ve go­di­ne, najverovatnije po­kre­nu­ti pro­ce­du­ru za odu­zi­ma­nje i pro­da­ju dve sku­po­ce­ne li­mu­zi­ne - one ko­ju vo­zi Đu­ka­no­vić i slu­žbe­nog vo­zi­la bi­v­šeg pre­mi­je­ra Duška Markovića.

Milo Đukanović

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, mogao bi uskoro da ostane bez luksuznog automobila "majbah", čija je cena oko 650.000 evra.

Ode na doboš

Naime, nova vlast u Crnoj Gori rešila je da ispuni predizborno obećanje i planira da pokrene proceduru za oduzimanje i prodaju dva „majbaha“ - jednog koji koristi Đukanović i drugog koji je koristio bivši premijer Duško Marković.

"Plan je da do Nove godine, do kraja decembra, počne realizacija izbornog obećanja Demokratskog fronta, da se skupoceni automobili, koji su kupljeni novcem građana, prodaju. Jedan taj „majbah“ košta oko 650.000 evra, znači, oko 1.300.000 evra je dato za automobile za dva službenika - Đukanovića i Markovića. Takve stvari se više neće dešavati Crnoj Gori" kaže izvor.

Podsetimo, tokom izborne kampanje za parlamentarne izbore koalicija DF je, između ostalog, obećala da će skupocene automobile, koje je kupila vlast DPS, prodati.

 

Prva sednica vlade

A nova vlada Crne Gore održala je juče prvu sednicu i ono što je svima zapalo za oko jeste način na koji su premijer i novi ministri došli do zgrade vlade. Premijer Zdravko Krivokapić je na prvu sednicu stigao taksijem, kao i deo ministara, dok je druga polovina članova njegovog kabineta na posao stigla pešice. Za razliku od njih, potpredsednik vlade Dritan Abazović je došao "audijem". Sednici je prethodila primopredaja vlasti između bivšeg premijera Duška Markovića i Krivokapića.

Zdravko Krivokapić

Prvo okupljanje Krivokapićevog kabineta bilo je posvećeno, kako je saopštio Abazović, imenovanjima za komisije, koje bi trebalo da počnu da rade, i generalnog sekretara vlade.

Inače, glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori Milivoje Katanić poručio je juče da će ispitati da li je bilo pokušaja političke korupcije u slučaju lidera URA. Reč je o priznanju Abazovića u jednoj televizijskoj emisiji da su tačne informacije da mu je nuđen novac - 21 milion evra, ali nije želeo da kaže od koga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading