OPET GA NALJUTILI I OPET BRILJIRA: Dodik traži da ga zovu Srbinom, a ne bosanskim Srbinom! Ako to ne urade, uradiće on OVO!

Autor: Tanjug,Republika

Svet

08.12.2020

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika Srpska i Srbi nisu agresori u BiH, mi nismo bosanski Srbi i prestanite da nas tako zovete, poručio je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dodik je naglasio da ga vređa kada ga neko zove bosanskim Srbinom.

- Dok god nas zovete bosanskim Srbima, za mene su Bošnjaci samo muslimani. Neka se ljuti ko hoće. Hoću da me zovete Srbinom, jer sam Srbin. Onda sam i ja spreman da vas zovem Bošnjacima, jer vi to tako hoćete. Ako za vas važi da imate pravo da odaberete narod kojem pripadate, naziv tog naroda, i to treba da poštuju, onda to postoji i za mene - poručo je Dodik na konferenciji za novinare, prenela je RTRS.


On je rekao da o tome govori zato što je ta tema stalno prisutna.

- Nisam bosanski Srbin, neću nikada biti bosanski Srbin. Vređa me kad mi to kažete. To je možda floskula. U svim analizama koje dobijamo sada piše bosanski Srbi. Nismo bosanksi Srbi. Mi smo Srbi, mi smo Republika Srpska - naveo je Dodik.

Nemamo plan za separaciju

Ponovio je da u Srpskoj ne postoji nikakav plan za separaciju.

- Kad citiramo, recimo, mnoge izveštaje koji govore o BiH na pragu propasti, onda nam se prikaže separatizam. Reći ću još jednom: mi u Srpskoj nemamo nikakav plan za separaciju. Postoji plan, želja i volja više nego plan da se branimo od nasrtaja da nas nestane na ovom prostoru. A BiH očito putem kojim je krenula, neće dobro završiti i neće opstati. Oni koji kreću tim putem neka idu - naveo je srpski član Predsedništva i aktuelni predsedavajući tim telom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading