Amerikanci odobrili Hrvatima da kupuju njihovo oružje

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.12.2020

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Stejt department odobrio je moguću prodaju vojne opreme i naoružanja Hrvatskoj u vrednosti od 757 miliona dolara, objavila je američka Agencija za odbrambenu bezbednosnu saradnju (DSCA).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, predložena prodaja ove opreme neće promeniti osnovnu vojnu ravnotežu u regionu.

Za kupovinu američkog naoružanja pored Hrvatske zainteresovane su Južna Koreja, Saudijska Arabija, Brazil, Liban i Kanada.


Kako je objavljeno na sajtu DSCA, Stejt department je doneo odluku kojom se odobrava moguća strana vojna prodaja vladi Hrvatske kada je reč o obnovi, modernizaciji i podršci 76 pešadijskih borbenih vozila tipa "bredli" M2A2 i povezanom opremom po procenjenoj ceni od 757 miliona dolara.

 


Predložena prodaja će, navodi se, podržati spoljnu politiku i nacionalnu bezbednost SAD poboljšanjem bezbednosti saveznika u NATO-u.

Takođe će doprineti cilju Hrvatske da unapredi svoje vojne kapacitete kao i da ojača međuoperativnost sa SAD i drugim saveznicima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading