HRVATI ZAPLENILI AVIONE MITROVIĆU I JOVANOVIĆU

Svet

07.11.2017

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri mala aviona, među kojima je i vazduhoplov za čarter letove Miće Jovanovića, vlasnika Univerziteta Megatrend, nekoliko su dana stajala zaplenjena na aerodromu u Zagrebu.

RepublikaFoto: Public
Željko Mitrović

Hrvatske vlasti optužile su nekoliko naših privrednika za kabotažu, odnosno da su leteli između dva grada na području jedne države članice EU, što je zabranjeno prevoznicima iz zemalja van Unije. Problem je što su hrvatski carinici u tumačenju ovog propisa, samo u slučaju Srbije, celu EU tretirali kao jednu državu.

RepublikaFoto: youtube.com/ cpockett

PRAVE HAOS

Jovanović za Srpski telegraf kaže da su ove optužbe besmislene i da je to pogrešno tumačenje zakona.

JOVANOVIĆ: Smetale su im srpske jahte, srpski kamioni, a sad su na red došli i avioni

 

- Mi iz Srbije ne smemo da letimo od Zagreba do Splita, ali to i nismo radili, leteli smo od Madrida do Zagreba, vozili smo fudbalera Luku Modrića. To znači da nikakav prekršaj nije napravljen - kaže Jovanović.

RepublikaFoto: Promo foto

Jovanović za Srpski telegraf objašnjava da je to što su Hrvati uradili skandal.

80 hiljada evra pretrpeće štetu Jovanović zbog zaplene

- Za četiri godine letenja, nikada nam se ništa slično nije desilo. Hrvati po običaju prave haos. Nije im to prvi put. Smetale su im srpske jahte, srpski kamioni, a sad su na red došli i avioni. Osim mog, u četvrtak je bez ikakvog razloga zaplenjeno još nekoliko aviona, koji sada stoje zapečaćeni na njihovom aerodromu - kaže Jovanović.

Zaplenjeni avion leteo je od Madrida do Zagreba, a u nemu je bio i hrvatski fudbaler Luka Modrić

KAPETAN PRITVOREN

On objašnjava da su ove optužbe samo izgovor da se naškodi srpskim privrednicima.

- Kao i uvek do sada, imali smo sve dozvole hrvatskih vazduhoplovnih vlasti, bez kojih ne bismo mogli ni da poletimo. Odluku o zapleni je doneo lokalni šef aerodromske carine na osnovu nepostojećih propisa. Da stvar bude gora, kapetana našeg aviona stavili su u pritvor u 16.30 i tek su ga oko pola tri posle ponoći pustili uz kauciju od 850 evra, kao da je kriminalac - kaže Jovanović, koji procenjuje da će mu ova zaplena naneti štetu oko 80.000 evra.

Kako saznajemo, aerodromske vlasti tražile su i da im srpski prevoznici plate štetu u iznosu trećine vrednosti aviona, što je, kažu stručnjaci, "potpuna besmislica i bezobrazluk".

Među zaplenjenim vazduhoplovima našao se i avion jednog Hrvata iz Pule, čiji je jedini greh bio što na sebi nosi srpske oznake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading