ZBOG OVOGA SU SE DIGLI SLOVENCI, A SLUČAJ STIGAO I DO PARLAMENTA: Kažnjen jer je jeo burek bez maske, vlasnik pekare traži da on plati kaznu!

Autor: Objektiv, Republika

Svet

21.11.2020

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj anonimnog dostavljača hrane koji je kažnjen kaznom od 400 eura jer je u vreme "lockdowna" u centru Ljubljane, u pauzi posla seo i skinuo masku navodno da bi na brzinu konzumirao jutarnji obrok, prerastao je u društveni događaj, ali i pravi politički teatar nakon što je slika tog prizora postala viralna na društvenim mrežama, a o slučaju je raspravljao i parlament.

RepublikaFoto: Facebook/printscreen

Ovaj slučaj u Sloveniji se tretira kao ilustraciju tvrdnji da su neke poduzete mere protiv koronavirusa apsurdne i preterane, a kažnjavanje diskriminatorno, jer su se u javnosti i neki političari pojavljuju bez maski. 

Policija, pak, tvrdi da je kažnjavanje bilo zakonski opravdano jer prekršitelj nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru, kako je propisano.

Sa druge strane, pekara "Burek Olimpija" iz Ljubljane, u blizini koje se desio sporni incident, rekla da će ona platiti kaznu ako se ispostavi da je mladić jeo njihov burek.

 
- Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošlog vikenda u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stepeništu ispred Franjevačke crkve. Ako se pokaže da je to bio naš burek, spremni smo mu pomoći u plaćanju kazne - objavila je poznata ljubljanska buregdžinica na društvenim mrežama.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading