Saudijski milijarder LETOVAO NA JADRANU i ručao s JOSIPOVIĆEM

Autor: index.hr, Republika

Svet

05.11.2017

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni milijarder i saudijski princ Alid bin Talal prije tri godine boravio je u Zagrebu. To mu nije bio jedini posjet jer je princ već prije ljetovao na Jadranu u svojoj luksuznoj jahti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Saudijski princ bio oduševljen Hrvatskom

Ulaganja u Hrvatsku

U Zagreb je 2014. godine stigao isključivo kao turista, ali nije krio da je zainteresovan za ulaganja. Nekoliko dana je odseo u zagrebačkom hotelu Esplanade. Tada je i otkrio koji ga sektor u Hrvatskoj najviše zanima.

- Uvek pratimo u šta bismo mogli da investiramo - izjavio je princ i dodao da ulaže u 13 područja među kojima su bankarstvo, hotelijerstvo, mediji, internet i ostali.

- Ono što vidim u Hrvatskoj je da je turistički sektor jako važan i da se razvija. Koliko znam, prihod od turizma prošle godine iznosio je oko 6 milijardi evra, imali ste oko 10 miliona posjetitelja. Tu ima potencijala koji mi tražimo - govorio je princ. 

Susret s Josipovićem

Saudijski princ se nakon toga u Makarskoj susreo i s tadašnjim predsednikom Ivom Josipovićem na radnom ručku.

- Razgovaraćemo o mojoj kompaniji Kingdom Holdingu i reći ću mu šta može da očekuje od moje zemlje. Očekujem da mi kaže kakve su potrebe i očekivanja od Hrvatske, koja su to područja u koja vlada i hrvatski građani žele da se ulaže - najavljivao je tada Alwaleed bin Talal.

Susret s Josipovićem je prokomentarisao rekavši kako mu je bilo zadovoljstvo doći u Hrvatsku. Rekao je kako su razgovarali o više tema i da se nada saradnji, posebno na području turizma.

Napomenuo je i kako bi poreski sistem u Hrvatskoj trebao biti privlačniji u odnosu na ostale zemlje te da se mora smanjiti birokratija i pojačati agresivnost u privlačenju investicija. Hrvatsku je ocenio stabilnom i sigurnom zemljom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading