Obrt u aferi "državni udar": Ključni svedok promenio iskaz, priznao da je radio po nalogu tužilaca

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

11.11.2020

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili su danas da je ključni svedok u postupku "državni udar" Mirko Paja Velimirović promenio raniji iskaz, kojim je njih dvojicu optužio da su umešani u istoimenu aferu iz 2016. i da je priznao da je sve radio po nalogu tužilaca Milivoja Katnića i Saše Čađenovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrija Mandić i Milan Knežević

Mandić i Kežević su na konferenciji za novinare rekli da su upravo Katnić i Čađenović "montažeri" afere “državni udar".


Mandić je rekao da u izmenjenom iskazu Velimirović priznaje da nije bilo nikakvog oružja i da je sve pričao po direktivi tužioča.

- Sad bi tužilac Saša Čađenović trebalo da završi u zatvoru, tamo gde je namestio svog rođaka Mihaila Čađenovića, koji je mesecima robijao na pravdi Boga - kazao je Mandić novinarima.

Milan Knežević je rekao da je iskaz Mirka Velimirovića Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije već poslalo kolegama u Crnoj Gori, preneo je podgorički portal CdM.

- On (Velimirović) je priznao da je bio pod pristiskom, da mu je pećeno porodici, da lažno optuži lidere DF-a. Velimirović je priznao da je sve montirano i da su ga tužioci terali šta treba da govori. On je priznao da je radio sve po instrukcijama Katnića - rekao je Knežević.

On je pozvaoa Katnića da ne krije taj dokaz i da ga odmah prosledi Apelacionom sudu.

- Tražimo da Ivica Stanković najzad pokrene postupak protiv Milivoja Katnića - naveo je Knežević.

Mandić je rekao i da su očekivali da će nakon izbora veća Apelacionog suda odbacitti teške optužbe na njihhov račun u montiranom sudsku procesu i presudama, a odgovornost biti prebačena na Katnića i Čađenovića.

- Ti montažeri i te ubice ljudskih sudbina i promene stanja u kom se nalazila Crna Gora moraju pre ili kasnije da se suoče sa pravdom - istakao je Mandić.

Knežević i Mandić su nepravosnažno osuđeni na po pet godina zatvora zbog navodnog učešća u pokušaju državnog udara na izborni dan pre četiri godine.

U toku je razmatranje žalbi na ove presude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading