Likvidacija u Mostaru: Ratni zločinac Marko Radić Maka izrešetan na ulici, ubica ispraznio ceo šaržer u njega

Autor: klix.ba, republika.rs

Svet

09.11.2020

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđeni ratni zločinac Marko Radić Maka ubijen je večeras u pucnjavi koja se večeras desila u Mostaru, javlja portal "Klix".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Marko Radić Maka

Prema pisanju bosanskih medija, posle potere uhapšen je osumnjičeni za ubistvo Radića. Prema prvim informacijama, reč je J. C, koji je navodno bio Radićev saborac i bili su u istoj jedinici HVO-a.

- U 18:45 u ulici Brune Bušića, u blizni sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova HNK dogodilo se ranjavanje sa smrtnim posledicama muškarca M.R. iz Mostara - kazao je ranije okupljenim novinarima Ljudevit Marić, portarol MUP-a HNK.

Žrtva je podlegla povredama na licu mesta, doda je Marić i kazao da je uviđaj u toku.

Radić je 2011. godine u BiH pravosnažno osuđen na 21 godinu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u zloglasnom logoru Vojno kod Mostara, pa je tek 2027. godina trebalo da izađe iz zatvora.

Pošto je državljanin Hrvatske, postupak je bio obnovljen. Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu suda u BiH, ali mu je kazna smanjena na 12 i po godina zatvora, te je Radić ranije izašao na slobodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading