POBEGAO IZ ZATVORA DA BI SE POMIRIO SA SUPRUGOM! U pismu obećao da će da se vrati

Autor: telegraf

Svet

07.11.2020

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Edis Z. (38) iz sela Kerep kod Gradačca pobegao je u četvrtak uveče iz Kaznenopopravnog zavoda u Orašju, saopštili su službeni izvori.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

- Nama je beg zatvorenika prijavljen u 17.40 sati. Odmah smo se dali u potragu i o njegovom bekstvu smo obavestili sve okolne policije u oba entiteta, Brčko Distriktu i Graničnu policiju BiH. Obavili smo uviđaj na mestu događaja tokom kojeg smo utvrdili da mu je u bekstvu pomogao drugi zatvorenik. Reč je o 27-godišnjem Vedranu K. iz Gornjeg Srebrenika. Njega sumnjičimo da je izvršio krivično delo omogućavanje bekstva osobi kojoj je oduzeta sloboda. O svemu smo obavestili i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Orašju - kažu iz policije, piše sarajevski Dnevni Avaz.

Bekstvo Edisa je potvrđeno i u oraškom zatvoru.

- Zatvorenik je preskočio zid uz pomoć drugog zatvorenika koji ga je podigao na zid. Sve se lepo vidi na videonadzoru. Pobegao je dok je trajala večera - kažu zatvorski izvori.

 

U zatvoru za odbeglog zatvorenika kažu da je bio dobar i primeran, a da su ga na bekstvo naterali porodični problemi.

- Pre bekstva je ostavio pismo u kojem je sve objasnio. Izvinio se Upravi zatvora i rekao da će, kad reši svoje probleme, sam da se vrati u zatvor - kaže isti izvor.

Neslužbeno se saznaje da mu je supruga prošle subote bila u poseti i rekla da neće više da živi s njim u bračnoj zajednici. On se nakon toga pripremao i pobegao iz zatvora kako bi raščistio probleme sa suprugom.

Edis Z. je u zatvoru oko šest meseci i ostalo mu je još da "odleži" 18 meseci, a osuđen je za krađe, piše Avaz.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading