Policajac na čelu kriminalne bande u Zvorniku: Prokrijumčario preko 100 MIGRANATA uz tekstil i živu stoku

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

04.11.2020

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa sektora jedinice Granične policije Zvornik uhapšen je zbog krijumčarenja migranata, žive stoke i tekstilne robe, saopštila je Granična policija BiH.

RepublikaFoto: Uprava carina
Foto: Ilustracija

On je, kako se navodi, uhapšen u akciji pretresa na 11 lokacija na području Bijeljine, Zvornika, Kalesije i Brčkog, koje koristi 11 osoba osumnjičenih za krijmčarenje migranata, žive stoke i tekstilne robe.

U akciji kodnog naziva "Bot" uhapšen je određen broj lica, državljana BiH, a među njima i pripadnik Granične policije, navodi se u saopštenju, preneli su banjalučki mediji.


Oni se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe iz Srbije u BiH krijumčarili migrante afroazijskog porekla, s namerom da dalje budu prokrijumčareni prema zemljama EU, a organizovano su krijumčarili i živu stoku i tekstilnu robu.

- Sprovođenjem mera i radnji, službenici Granične policije BiH utvrdili su da postoje osnove sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe prokrijumčarili više od 100 migranata, veći broj žive stoke i veću količinu tekstilne robe, kako bi pribavili veću protivpravnu imovinsku korist, nanoseći štetu budžetu BiH - stoji u saopštenju.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading