USTALA ŠAKA JADA! Komite: Suditi crkvi zbog zaražavanja

Autor: Republika

Svet

02.11.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patriotsko-komitski savez Crne Gore, čiji se članovi mogu nabrojati na prste jedne ruke, zatražili su da Državno tužilaštvo "po službenoj dužnosti istraži i kazni odgovorne za ugrožavanje zdravlja građana Crne Gore".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sahrana Amfilohija

Komitama je zasmetala veličanstvena sahrana mitropolita Amfilohija, pa traže odgovornost, između ostalih, i vrha Srpske pravoslavne crkve, koja je dozvolila da se "više hiljada ljudi, bez mera zaštite, ljubljenjem i diranjem tela mitropolita preminulog od koronavirusa direktno izlože bolesti koja je u Crnoj Gori odnela više stotina života".

Između ostalog, oni su saopštili da su "slike dece koje roditelji drže da ljube mrtvog čoveka obišle svet i pozicionirale Crnu Goru na mesto zaostale i religijski ostrašćene države u kojoj se i životi dece dovode u opasnost".

Takođe, "branioci države" su saopštili da će, ukoliko se tužilaštvo ogluši o njihov zahtev, građani sami naterati institucije da rade svoj posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading