(VIDEO) Pogledajte potresan trenutak kada sveštenici iznose iz bolnice upokojenog mitropolita Amfilohija u kovčegu!

Autor: Republika

Svet

30.10.2020

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je vest o smrti mitropolita Amfilohija potresla ceo region, od njega se opraštaju mnogi i to potresnim rečima ističući da je uradio mnogo toga za srpski narod i srpsku crkvu... U nastavku možete da pogledate potresan trenutak kada upokojenog mitroplita iznose iz bolnice u kovčegu.

Brojni sveštenici, kao i medicinsko osoblje u Kliničko Bolničkom Centru Crne Gore ispratili su Amfilohija u kovčegu...

Na snimku se vidi kako su zdravstveni ranici u toj ustanovi formirali red kako bi odali počast mitropolitu i uputili mu poslednji pozdrav.

Dok iznose kovčeg, sveštena lica pevaju crkvenu pesmu, a celokupan prizor je veoma dirljiv.

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo...

Kako je saopšteno, Amfilohije će biti prenet na Cetinje, a sutra će u Cetinjskom manastiru, na praznik Svetog Petra Cetinjskog, u 9 časova, biti služena liturgija. Istog dana u 13 časova biće svečani ispraćaj mitropolita Amfilohija iz Cetinjskog manastira za Podgoricu, i u 14 časova će biti premet u Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

U Hramu će njegovo telo biti sve do nedelje 1. novembra, kada će patrijarh Irinej sa više arhijereja više crkava služiti liturgiju.

Nakon liturgije će biti služeno opelo i obavljena sahrana.

Mitropolit Amfilohije, po svojoj sopstvenoj želji, biće sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading